ЦСКА излиза срещу Славия за 4 от 4 и първото място

ЦСКА излиза срещу Славия за 4 от 4 и първото място

Novsport

12-08-2018, 08:24

ЦСКА посреща Славия днес от 20:45 часа в опит да продължи перфектния си старт в първенството. Армейците са 3 от 3 в досегашните срещи, като вкараха и 7 безответни гола. Съперникът от "Овча купел" пък влиза в двубоя след загуба от Витоша Бистрица (0:2), но е амбициран да измие лошите впечатления и да се превърне в сериозно предизвикателство за червените.

За първи път този сезон в групата на армейците попадна Станислав Манолев (32 г.). Очаква се той да се завърне в игра днес, като най-вероятно ще запише минути след почивката. Манолев се контузи в последния кръг на миналия шампионат при 3:2 над Левски и бе извън терените в продължение на 3 месеца.

Във втора поредна среща титуляр в лявата зона на защитата ще е 19-годишният Ангел Лясков. В двубоя с Копенхаген (1:2) младокът замени успешно контузилия се Жеферсон. Лясков бе стабилен в защита, а през първата част направи няколко доста опасни пробива. Около състава има само една дилема - дали Чорбаджийски да стартира до Бодуров, или партньор на капитана да е Перейра. Именно холандецът ще играе редом до опитния защитник на реванша в Копенхаген заради наказанието на Божидар.

В средата на терена се очаква да започнат Пинто и Малинов. Има малка вероятност португалецът да остане резерва за сметка на Бикел. С оглед травмите на Джеси и Енрике по двата фланга на атаката няма неизвестни. Десподов ще стартира отдясно, а Жоржинъо -отляво. Джеси ще е готов за реванша в Дания в четвъртък.

В лагера на Славия има само един кадрови проблем - крилото Момчил Цветанов е получил контузия в коляното и пропуска срещата днес. На линия отново е вратарят Георги Петков (42 г.). От няколко дни насам той тренира на пълни обороти и няма пречки да е титуляр. Петков е сред големите дразнители за червената публика, но от доста време насам не е излизал на "Армията". За последно той е титуляр в гостуване на ЦСКА на 1 март 2014 г. - при 3:0 за червените над Славия. След това е пазил само в домакинства на белите. Последният път, в който Петков бе под рамката срещу ЦСКА, е на 15 юли 2017 г. при 1:1 на "Васил Левски".

В последните 6 мача между двата отбора балансът е 3 победи за червените и 3 равенства. Армейците са в серия от 4 двубоя без допуснат гол у дома срещу Славия, която стартира с 3:0 на 1 март 2014 г.

Източник: Novsport

Последни новини