ЦСКА напомпа мускули за Левски с разгром на „Армията”

ЦСКА напомпа мускули за Левски с разгром на „Армията”

Novsport

14-04-2018, 19:21

Макар и без типичен централен нападател, ЦСКА спечели с лекота домакинството си на Верея от XXIX кръг на Първа лига.

„Армейците” постигнаха трета поредна победа над съперника, налагайки се с 5:1, след като по-рано през сезона бяха триумфирали с 3:0 и 5:0, а по този начин загряха по най-добрия начин за реванша с Левски от полуфиналите на турнира за Купата на България. 

Те бяха лишени от услугите на наказания си голаджия Фернандо Каранга, който изгледа мача от трибуните на „Българска армия” редом с контузените Георги Китанов и Кирил Десподов. 

От състава поради травми отпаднаха още Едвин Джеси, Укра и Жан Бланко, така че треньорът им Стамен Белчев бе принуден да заложи на състав без изявен таран за своя мач №50 начело на тима. 

Рубен Пинто пък изигра 50-ата си шампионатна среща с екипа на „червените”, чиито капитан Божидар Чорбаджийски вкара за втори път в кариерата си две попадения за едно полувреме.

22-годишният централен бранител стори същото при 6:1 над Витоша Бистрица на 19-и август, а сега се разписа на два пъти с глава, след като Роланд Алберг откри резултата. 

Холандецът също реализира две попадения. Той вкара своя втори гол за ЦСКА (дебютното му попадение също е срещу Верея) в 17-ата минута, засичайки с воле от движение центриране на Станислав Манолев за 1:0.

Последният пък нацели гредата още в осмата минута след свободен удар, който сам спечели, а и като цяло изигра много силен двубой.

Същото може да се каже и за друг български национал – Чорбаджийски, засякъл майсторски с глава центриране от корнер на Тиаго в 30-ата минута. 

Капитанът на „червените” повтори упражнението и в добавеното време на първата част, когато Алберг изпълни ъглов удар и бранителят успя отново с глава да оформи класическия резултат. 

„Червените” продължиха да диктуват темпото и след паузата, като в 53-ата минута Рафаел Енрике изведе с глава Алберг и той се разписа за втори път с шут по диагонала за 4:0. 

После „червената” публика запя песните на победата и започна да скандира името на Валентин Антов, а треньорът Стамен Белчев уважи искането им и в 75-ата минута даде шампионатен дебют на 17-годишния юноша.

Четири минути по-късно капитанът Чорбаджийски вкара топката за трети път в мрежата с глава, но попадението му бе отменено заради нарушение в атака.

В 84-ата минута стражът на домакините Витаутас Черниаускас буквално подари топката на Венцислав Христов и той подаде към резервата Мохамед Шемлал, който на празна врата вкара дебютния си гол в Първа лига, оказал се утешителен за Верея. 

В добавеното време на срещата Станислав Манолев оформи крайния резултат от дузпа, отсъдена за нарушение на Здравко Илиев срещу Стойчо Атанасов. 

Така в крайна сметка ЦСКА загърби пораженията от Лудогорец (2:3, г.) и Левски (0:2, д.) за Купата, нанасяйки пето поредно поражение на своя опонент, който остава с 35 точки в актива си. 

„Червените” имат 69 и изостават с три от лидера Лудогорец преди визитата на шампионите тази вечер на Левски.

Източник: Novsport

Последни новини