ЦСКА отново шампион по глоби от БФС

ЦСКА отново шампион по глоби от БФС

Novsport

22-03-2018, 10:36

Глоби на стойност 282 950 лева наложи за целия редовен сезон, мачовете за купата и двубоя за суперкупата дисциплинарната комисия на БФС.

По санкции едва ли някой ще стигне ЦСКА до края на сезона, след като „червените" са глобени за 66 050 лева, или 23,3 % от цялата сума, което е близо една четвърт.

След решението от 19 септември комисията за феърплей, ред и сигурност да сезира за нецензурни скандирания и други обиди по този показател са заработени 40 000 лева.

Само три клуба не са понесли наказание по подобен параграф и това са „Витоша" (Бистрица), „Верея" и „Септември", пише "24 часа".

Любимци на хората на бившия шеф на полицията ген. Васил Василев са „Левски" и ЦСКА, като двата гранда са били топени пред дисциплинарната комисия по 11 пъти.

„Берое" има 5 подобни санкции, „Ботев" и „Пирин" - по 4, „Славия" - 2, а „Лудогорец", „Етър", „Черно море", „Дунав" и „Локо" (Пд) - по една. Пловдивчани попаднаха под удара в последния кръг заради плакат със среден пръст.

В тази сметка не влизат санкциите срещу Фернандо Каранга, които също са наложени по доклад на тази комисия.

ЦСКА, „Ботев", „Левски" и „Берое" са понесли 65% от санкциите на БФС, следва от официалните протоколи в интернет.

Подобно разделение липсва в Европа, като там наказанията са доста по-равномерни. Така например „червените" са с близо 10 пъти повече наказания, отколкото „Лудогорец" и „Витоша".

Източник: Novsport

Последни новини