ЦСКА с генерална репетиция, излиза за задължителна победа

ЦСКА с генерална репетиция, излиза за задължителна победа

Novsport

30-03-2019, 08:24

ЦСКА посреща Черно море днес от 20:30 часа преди ключовите сблъсъци с Лудогорец за купата и първенство. Червените влязоха във форма преди плейофите, като наредиха 3 поредни победи.

Варненци пък гостуват с освободени от напрежение глави. Тимът изпълни целта си да намери място в Топ 6. Интересното е, че Черно море днес има възможността да запише четвърта поредна победа срещу трите водещи отбора! Командата на Илиан Илиев стартира серията си с 1:0 над Левски през есента, последва я с 2:0 над ЦСКА в първия пролетен кръг и 1:0 над Лудогорец само седмица по-късно.

И трите мача обаче бяха на "Тича". Като гост Черно море не е толкова ефективен, но все пак вече открадна точка от София - при визитата си на Левски (2:2). Варненци обаче загубиха от ЦСКА (1:3) и Лудогорец (1:5).

Днес армейците няма да разчитат на наказания десен бек Иван Турицов. Той има 3 картона от Втора лига с Литекс и 2 за армейците. Негов заместник в защита ще е Стойчо Атанасов. Евандро също не е на разположение на Любо Пенев заради лека травма в бедрото. Почти сигурно бразилецът ще остане извън групата, за да бъде съхранен за сблъсъците с Лудогорец. Очаква се Евандро да е на линия за двата мача в Разград на 3 и 6 април.

С оглед сгъстения цикъл - 3 двубоя за една седмица, Любо Пенев вероятно ще направи ротации в състава, за да съхрани част от футболистите. Така Бодуров едва ли ще е титуляр. От една страна, му се събраха мачове и за националния отбор, а от друга - се оплака от болки при гостуването в Косово. Сигурно е, че 18-годишният Антов ще стартира за 4-ти пореден път, а Чорбаджийски е напът да се върне в състава след 3 пропуснати мача.

В ЦСКА ще имат едно наум за жълтите картони. Част от футболистите може да увиснат точно за ключовите битки в шампионата. В момента пряко заплашен е само левият бек Лясков, който има 4 санкции и при нова ще пропусне един мач. Непряко висят Бикел, който е със 7, и Тиаго с 3. Двамата ще бъдат със спрени права, ако получат по още два картона. Бикел ще изгори за 2 мача при 9-ата си санкция, а Тиаго - с един двубой при 5-ата. Това означава, че ако те бъдат декорирани днес срещу Черно море и след това и в Разград за купата, ще пропуснат мача за първенството на 6 април, отново в Разград. През миналата пролет многото картони бяха една от причините за провала на ЦСКА и на двата фронта.

В лагера на Черно море заради контузии аут са Георги Божилов и Емил Янчев. От доста време насам Илиан Илиев не разчита на левия бек Кононго, който също отпадна от списъка. Извън 18-те са още Дани Кики и Балми. А Китанов не може да бъде използван, тъй като е преотстъпен от ЦСКА.

Илиев няма да прави сериозни промени в състава спрямо 1:1 с Дунав в Русе. На терена се завръща централният нападател Ради Василев. Опитният специалист е доказал, че пред него няма затворени врати в тактическо отношение. Илиев знае как да спре ЦСКА, друг е въпросът дали планът му ще сработи на терена. Черно море ще играе без излишни рискове, но и не може да се очаква да се прибере в глуха защита. Победата днес е със задължителен характер за армейците, които са на 5 точки зад Лудогорец.

Източник: Novsport

Последни новини