ЦСКА се измъкна драматично от нов резил на "Армията" (ВИДЕО)

ЦСКА се измъкна драматично от нов резил на

Novsport

08-03-2018, 19:21

ЦСКА победи като домакин изключително трудно предпосления във временното класиране Етър. "Армейците" стигнаха до успех с 2:1, като победното попадение падна чак в 86-ата минута. Така възпитаниците на Стамен Белчев се измъкнаха от нов резил на ст. "Българска армия", след като в предното си домакинство направиха 0:0 с Черно море.

По-тревожното за "червените" фенове от късната победа, обаче бе играта на тима. След като първото полувреме завърши при 1:1, цяла втора част столичани не успяха да затруднят вратаря на "виолетовите". Гостите пък дори можеха да осъществят пълен обрат, малко преди гола на "червените".

След равностойно начало на мача, ЦСКА пое инициативата и създаде няколко опасности. В 10-ата минута Николай Бодуров изведе чудесно Десподов. Ударът на последния от чиста позиция, обаче мина встрани от врата. Само 60 секунди по-късно ЦСКА пропусна второ сериозно положение. Едвин Джеси центрира отляво, Каранга засече с глава, но топката "облиза" лявата греда. Далечен удар на Малинов пък мина високо над вратата. В 16-ата минута стражът на ЦСКА трябваше да се намесва след опасен удар, избивайки в корнер. Румен Руменов стреля извън наказателното поле, но Черниаускас улови без проблеми.

В 23-ата минута ЦСКА поведе. Стойчо Атанасов опита да стреля по диагонала, което се превърна в пас към Каранга. За голмайсторът на "армейците" пък не бе никакъв проблем да се разпише от непосредствена близост – 1:0.

Етър можеше да отговори светкавично, само 5 минути след като инкасира попадение. След центриране от фаул на Даниел Младенов, топката стигна до Яни Пехливанов. Последният стреля от упор, от вратарското поле, но Черниаускас спаси с изумителен рефлекс.

Все пак, в 42-ата минута гостите изравниха с феноменален гол. Аласана Мане изстреля истински снаряд далеч извън наказателното поле, топката се отклони в напречната греда и влетя в мрежата за 1:1. В ситуацията от ЦСКА имаха претенции. Според "армейците" Сърмов е играл с ръка при овладяването на топката, след което я подаде към Мане.

Втората част започна с натиск на „армейците”, който обаче не доведе до сериозни заплахи за Христо Иванов. В 49-ата минута Кирил Десподов центрира отдясно, Яни Пехливанов в опита си да изчисти за малко да си вкара автогол, но вратарят все пак улови. Пехливанов обаче се самоконтузи в ситуацията и бе изнесен на носилка. Въпреки че малко по-късно се върна на терена, в крайна сметка той бе принудително заменен от Иван Скерлев. В 52-ата минута Даниел Младенов стреля от дистанция - слабо и право в ръцете на Черниаускас. Батрович пък нахлу в наказателното поле и стреля, но слабо и Черниаускас улови. В 62-ата минута Тиаго се озова на отлична позиция, но сътвори изпълнение „от дузпа – в тъч”.

Най-чистото положение за ЦСКА през второто полувреме дойде чак в 77-ата минута. След кратко разбъркване в наказателното поле на Етър, топката стигна до Кирил Десподов, който обаче от непосредствена близост не успя да уцели вратата. Етър пък пропусна страхотен шанс за пълен обрат в 81-ата минута. След центриране от корнер, Георги Сърмов стреля мощно, но в обсега Черниаускас, който изби.

Така се стигна до 86-ата минута, когато ЦСКА стигна до победата. Каранга намери Рафаел Енрике на ъгъла на вратарското поле, откъдето той прати топката в мрежата за крайното 2:1.

Източник: Novsport

Последни новини