ЦСКА се измъчи, но проби бетона на Витоша (СНИМКИ)

ЦСКА се измъчи, но проби бетона на Витоша (СНИМКИ)

Novsport

09-11-2018, 19:36

ЦСКА стигна до изключително трудна победа като домакин на Витоша. В мач от XV кръг на Първа лига, "армейците" се наложиха с 3:0. И трите попадения паднаха в самия край на мача. Преди това гостите играха изключително дисциплинирано в защита и бяха на път да отмъкне точка от "Армията".

ЦСКА можеше да поведе след едва 9 минути игра. Николай Бодуров намери с великолепен пас от дълбочина Станислав Манолев в наказателното поле. Последният стреля от въздуха, но вратарят плонжира и изби.

Натискът на домакините се засили, което доведе до редица положения пред противниковата врата, кое от кое по-чисто.

В 17-ата минута Али Соу овладя хубаво в наказателното поле, финтира Купенов и стреля. Топката обаче рикошира от защитника на Витоша и профуча до лявата греда, излизайки в корнер.

В 21-ата минута Пинто изведе великолепно Али Соу сам срещу вратаря. Християн Василев обаче скъси ъгъла и успя да избие.

Само 60 секунди по-късно ЦСКА отново сътвори фрапантен пропуск. Чудесна триходова комбинация между Манолев, Десподов и Малинов изведе последния на отлична позиция. Прехвърлящият му удар обаче не намери целта.

След това положение, "армейците" заиграха доста по-вяло, като до края на полувремето така и не успяха повече да застрашат сериозно вратаря на гостите. В последните 5 минути, на 3 пъти "червени" футболисти стреляха с глава. Тези на Пинто и Чорбаджийски попаднаха право в Християн Василев, а Али Соу не успя да намери очертанията на вратата.

В началото на втората част Десподов изведе Али Соу сам срещу вратаря. Християн Василев обаче успя да отрази удара на нападателя от ъгъла на вратарското поле.

След час игра Али Соу стреля от границата на наказателното поле, но топката се отклони от крак на "зелен" защитник и премина до дясната греда.

В 67-ата минута Витоша стигна до първия си удар към Черниаускас. Кристиан Узунов засече с глава центриране от корнер, но над вратата.

180 секунди по-късно Пинто центрира от корнер, Бодуров засече с глава, но Василев закова топката пред голлинията.

В 76-ата минута ЦСКА получи чудесна възможност да поведе. Перфектният до този момент Василев не боксира убедително, пращайки топката на крака на Десподов. Ударът от границата на наказателното поле на "червения" футболист обаче мина над вратата.

3 минути по-късно крепостта на гостите все пак рухна. След сериозно разбъркване в наказателното поле и чистене от голлинията, топката отиде на главата на Мауридес. Голмайсторът на "армейците" не сгреши от непосредствена близост за 1:0.

В 82-ата минута ЦСКА пропусна да сложи точка на спора. Домакините организираха светкавична контра. Завършващият удар на Джеси обаче бе много неточен.

В последната минута на редовното време фантастичен индивидуален пробив на Десподов завърши с удар между краката на вратаря за 2:0.

В 3-ата минута на даденото продължение, след центриране отдясно, Мауридес стреля от въздуха, оформяйки крайното 3:0

Източник: Novsport

Последни новини