ЦСКА си поигра с огъня в снега на "Армията", но спечели (СНИМКИ)

ЦСКА си поигра с огъня в снега на

Novsport

16-12-2018, 20:50

ЦСКА завърши годината с победа. "Армейците" се наложиха с 2:1 като домакини на Ботев (Пловдив). "Червените" си поиграха с огъня, след като водиха с 2:0 на полувремето, но в крайна сметка стигнаха до трите точки. Те им отреждат зимуване на 6 точки зад лидера Лудогорец и на 4 пред третия Левски. Двубоят се игра при изключително тежки условия - на заснежения и замръзнал терен на стадион "Българска армия".

Срещата бе пред угрозата да не се проведе днес. Заради обилния снеговалеж, в предварително обявения начален час - 17:30, бе невъзможно да се провежда футболен двубой. Заради това първоначално мачът бе отложен с половин час. Малко след 18:00 ч. все пак стна ясно, че началният съдийски сигнал ще прозвучи с час и половина след първоначално предвиденото - в 19:00 ч.

Ботев започна по-активно мача, но положенията бяха именно пред тяхната врата. В 6-ата минута Божидар Чорбаджийски засече с глава центриране от корнер, но Кайзер улови сигурно. Али Соу пък нанесе слаб удар от малък ъгъл - право в ръцете на вратаря.

В 14-ата минута ЦСКА поведе. Кирил Десподов центрира отдясно, топката отскочи от недобре почистено място в наказателното поле и премина покрай Кристиан Димитров. От гранцата на вратарското поле пък Али Соу засече с глава за 1:0.

180 секунди по-късно Тиаго центрира от фаул, Бодуров засече с глава, но Кайзер със страхотен рефлекс изби от голлинията.

Ботев отговори в 20-ата минута. Антонио Вутов опита да прехвърли Черниаускас почти от центъра, но топката премина над вратата.

В 28-ата минута ЦСКА удвои аванса си. Кирил Десподов изведе чудесно в наказателното поле Али Соу, който от десния ъгъл на вратарското поле прати топката от вътрешната страна на близката греда за 2:0. Малко по-късно голмайсторът получи травма и бе принудително заменен от Мауридес.

До края на полувремето "канарчетата" имаха две добри възможности. Удар на Вутов от дистанция мина вляво от вратата на Черниаускас. Далечен изстрел на Неделев пък попадна право във вратаря.

През втората част пловдивчани натиснаха своя съперник. Удар от малък ъгъл на Стивън Петков не намери целта.

В 51-ата минута Неделев стреля от наказателното поле, а стоящият на 2 метра Тиаго спря топката с ръка. Главният арбитър обаче не отсъди дузпа, преценяйки че ударът е бил от твърде близко разстояние.

В 57-ата минута Вутов стреля от дистанция, Черниаускас плонжира и изби в корнер. При неговото изпълнение Неделев опита да се разпише директно, но вратрят изби от самата голлиния.

Усилията на "жълто-черните" дадоха резултат в 68-ата минута. Флип Филипов чудесно центрира отдясно, а Серкан Юсеин от границата на вратарското поле с глава прати топката в горния ляв ъгъл за 2:1.

В 80-ата минута тивън Петков стреля по диагонала, но неточно.

В 89-ата минута Стивън Петков прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада на Балтанов.

Източник: Novsport

Последни новини