ЦСКА със смесен състав на „Огоста" за купата

ЦСКА със смесен състав на „Огоста

Novsport

25-09-2018, 08:13

Монтана посреща ЦСКА днес от 19:00 часа в 1/16-финален сблъсък за Купата на България.

Втородивизионният тим ще опита да повтори постижението си от 2014 г., когато от същата позиция елиминира армейците, които и тогава бяха лидери в Първа лига. Червените пък се готвят за доста труден двубой в навечерието на битката с Левски. 

"Падна ни се най-сложният възможен съперник, но това са капризите на жребия. Трябва да победим и да продължим напред", каза треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро преди двубоя с Монтана.

Армейците ще заложат на комбинация между основни футболисти и такива, които получават по-малко минути от началото на сезона. Сигурно ще се даде почивка на част от титулярите преди вечното дерби в събота.

Промени ще има във всички линии, като се започне от вратарската позиция, на която дебют ще запише Стипица, и се стигне до атаката. Титуляр след повече от 3 месеца ще е Манолев, а първи старт за армейците се очаква да направи и бразилският нападател Евандро.

На Монтана също му предстои доста тежък двубой през уикенда - домакинство срещу Арда. Въпреки това треньорът Ферарио Спасов заяви, че няма намерение да "пази" футболисти.

Големите козове в атака са Сергей Георгиев и Атанас Илиев, които имат основен принос за доброто представяне на тима този сезон. Монтана е и отборът с най-малко допуснати голове във Втора лига и именно върху добрата игра в защита ще падне акцентът днес. Монтана е и единственият тим без загуба в професионалния футбол този сезон - 4 победи и 4 равенства при 12:3 голова разлика.

"Ние имаме по-важни цели от купата. Срещата с ЦСКА ще е генерална репетиция за мача с Арда в неделя. Няма обаче да се предадем без бой.

Футбол е - може и до изненада да се стигне. При нас настроението е на ниво след двете последователни победи над Царско село и Поморие.

В този турнир, който подцени съперника си и не изпитва респект и уважение към него, в повечето случаи страда. Ние няма да се пестим, защото до срещата с Арда има много време. За Монтана предстоящият сблъсък с ЦСКА е голямо предизвикателство. Имаме си своите шансове и ще направим всичко възможно да затрудним максимално съперника", допълни Феро.

Юношата на Левски Владислав Мисяк ще пропусне мача, тъй като е с извадено рамо. Ветеранът Мирослав Антонов пък може да се завърне на терена към началото на ноември след операция на менискус.

Източник: Novsport

Последни новини