ЦСКА уреди лиценза на Крушчич

ЦСКА уреди лиценза на Крушчич

Novsport

18-10-2019, 08:40

ЦСКА отнесе две глоби от по 11 000 лева заради статута на Милош Крушчич. Според БФС сърбинът не е имал право да изпълнява функциите на старши треньор и да дава указания в двубоите с Ботев (Пловдив) и Витоша (Бистрица), поради което се стигна до двете тежки санкции за “червените”.

Сега обаче всичко около лиценза на специалиста е уредено. Така в предстоящия мач на "Лаута" Крушчич ще е вписан официално като старши треньор и ще може да дава инструкции без никакви проблеми.

Милош беше назначен в ЦСКА в средата на юни, като беше обявен като анализатор. Бързо обаче си пролича, че Крушчич на практика е със статута на помощник, и то с доста широки правомощия, тъй като често беше най-активен в указанията от тъчлинията.

Новият старши треньор на ЦСКА е кадър на Люпко Петрович, който първи му дава път в професията - през 2011 г. в казахстанския Тараз, където двамата също са екип. Крушчич е работил с Петрович и в Литекс. Впоследствие Люпко го иска и в Левски, но тогава от клуба не позволяват на специалиста да привлече свои помощници на „Герена".

Сега Крушчич стана глава на щаба, а Петрович напусна ЦСКА. За момента футболистите на червените са с добри впечатления от Милош, като може да се каже, че одобряват неговото назначение.

Източник: Novsport

Последни новини