ЦСКА ще връща самочувствието срещу Верея

ЦСКА ще връща самочувствието срещу Верея

Novsport

14-04-2018, 08:07

След двете тежки загуби на ЦСКА в последните мачове срещу основните съперници Лудогорец и Левски, армейците ще връщат самочувствието си днес срещу Верея.

Епидемия от контузии обаче удари тима през последната седмица, а в лазарета влезе и централният нападател Бланко.

Заради травма колумбиецът остана извън групата за домакинството срещу Верея днес от 17:30 часа. Така армейците ще са без типичен нападател в двубоя, тъй като голаджията им Каранга е наказан.

При това положение пред Стамен Белчев има сериозна дилема кой да води атаката. В предишни свои клубове на тази позиция са действали Енрике и Алберг, които номинално са крило и плеймейкър, така че те са опции. Не е изключено обаче да се потърси и друго решение. През миналия сезон пак имаше ситуации, в които ЦСКА не разполагаше с типичен нападател, и на тази позиция бе използван крилото Густаво Кулма.

В лазарета на армейците освен Бланко са още Китанов, Десподов и Джеси, които не влизат в групата за Верея. Оплаквания след вечното дерби за купата (0:2) пък са имали също Тиаго и Малинов. Португалецът вероятно ще стартира днес, като той може да играе на инжекции заради болки в бедрото.

Малинов по-скоро ще остане резерва, тъй като освен че има лека травма, виси с 12 жълти картона и при нов ще изгори за 3 мача. Ако получи санкция днес, халфът ще пропусне дербитата с Левски на 18 април за първенство и на 25 в реванша за купата, както и гостуването на Берое на 21-ви.

Барт попадна в групата за Верея, но неговото състояние (мускулна травма) не позволява да е титуляр. И това не е всичко. Стамен Белчев е още по-ограничен в атака, тъй като крилото Укра е заминал за Португалия. Там той ще премине контролни прегледи на коляното, на което къса връзки преди близо година.

В зависимост от това кой води атаката Александър Георгиев може да е ляво крило, но по-скоро Енрике ще заеме тази позиция. Левият бек Жеферсон се завръща след наказание, Манолев също изтърпя санкция и се очаква да замести Десподов по десния фланг на атаката.

"Огорчението след загубите от Лудогорец и Левски е голямо, но трябва да вдигнем глави и да покажем различно лице в следващите мачове. Нужно е да демонстрираме характер и мъжество в този момент. Проблемите при нас не намаляват, а се увеличават. Джеси няма да тренира поне още 3-4 дни. При Десподов пък няма подобрение", заяви Стамен Белчев преди мача днес.

Източник: Novsport

Последни новини