ЦСКА ще разбива бетона на Верея

ЦСКА ще разбива бетона на Верея

Novsport

17-02-2018, 07:40

ЦСКА подновява похода си към шампионската титла днес от 15:00 часа срещу 6-ия в елита Верея на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора.

Червените проведоха добра селекция и подготовка, а в първите 5 пролетни кръга са задължени да спечелят максимума. След това идват сблъсъците с Левски за Купата и в последния двубой от редовния сезон. Днес ЦСКА ще срещне бетона на Верея, но ще трябва да се бори и срещу силната серия на съперника у дома. Заралии биха този сезон на свой терен Левски и Лудогорец и само армейците останаха като потенциална жертва от Топ 3.

ЦСКА замина за Стара Загора вчера следобед с три от новите си попълнения - Жеферсон, Алберг и Бланко, като първите двама ще са титуляри, а колумбиецът ще остане резерва. В групата, както в няколко есенни срещи попадна и 17-годишният Валентин Антов. Червените са без наказания Малинов, контузения Пинто и подписалите по-рано през тази седмица крила Укра Монтейро и Едвин Джеси.

Стамен Белчев няма колебания около стартовите 11 за първия пролетен кръг. На вратата титулярното си място засега запазва Черниаускас, но при нови груби грешки в официалните срещи се очаква Китанов да получи шанс за изява. Десен бек почти сигурно ще е Манолев, докато в центъра на защитата ще действат Бодуров и Чорбаджийски. Юношата на ЦСКА поне временно ще си върне мястото сред титулярите за сметка на Барт. И от него зависи дали ще може да го задържи.

По време на подготовката французинът първо изкара вирус, а след това имаше болки в костица на крака и пропусна съществена част от заниманията. Барт обаче бързо влиза във форма и в рамките на 2-3 кръга по всяка вероятност отново ще попадне сред титулярите. Засега Чорбаджийски е изборът, като той показа и нелоши изяви в повечето от проверките. Като ляв бек ще стартира едно от зимните попълнения Жеферсон. Бразилецът все още не се намира в оптимална физическа форма, но няма солидна конкуренция на поста.

Двойка халфове в средата на терена, при отсъствието на Малинов, ще са Лое и Тиаго. Португалецът ще е натоварен с разиграващи функции, като активно ще търси с извеждащи подавания крилата и Каранга. Лое пък ще е с изцяло дефанзивна роля. На "Армията" са доста доволни от физическата форма на камерунеца, като той е сред състезателите в най-добра кондиция.

По двата фланга на атаката ще стартират Десподов и Енрике, които бяха неизменни титуляри в контролите. Червените имат някои съображения около здравословното състояние на Десподов, който на моменти изпитва болки в адукторите, но се надяват това да не попречи на изявите му.

Зад нападателя Каранга пък ще действа друг от новите - Алберг. 27-годишният плеймейкър участва в най-много голове в контролите (5) и загатва, че ще е с ключова роля в отбора през пролетта. Холандецът обаче още не е във върхова форма. Той е бил инструктиран и да не губи енергия в разправии. Алберг на моменти показваше излишна нервност в контролите на тима, а от играта му в защита има доста какво да се желае.

В ЦСКА са настроени да действат срещу прибран дълбоко в своята половина опонент. Освен на комбинативен футбол червените ще разчитат много и на статични положения, за които разполагат с добри изпълнители като Алберг, Тиаго и Десподов.

В лагера на Верея има само един кадрови проблем - крилото Антон Огнянов е аут за мача заради вирус. В строя вече са пропусналите част от подготовката ветерани Георги Андонов и Хюсеин Сюлеймани. Андонов по всяка вероятност ще е и титуляр. Карето в защита ще се състои от Здравко Илиев отдясно, Веселин Минев отляво, Иво Иванов и Илия Мунин в средата. Заралии ще разчитат много на опита на Минев и на Иво Иванов, който през зимата е свалил килограми и се намира в добра кондиция.

Феновете на ЦСКА ще могат да влизат и 6 сектора за домакини днес. Пропуските са на цена 10 лева, а ученици и пенсионери ще влизат срещу 5 лв.

Източник: Novsport

Последни новини