ЦСКА ще се връща на победния път срещу Ботев Вр

ЦСКА ще се връща на победния път срещу Ботев Вр

Novsport

19-02-2019, 08:50

ЦСКА приема Ботев (Враца) в двубой от 22-ия кръг на Първа професионална лига. Двата тима ще се изправят един срещу друг на стадион “Българска армия”.

Домакините ще опитат да си стъпят отново на краката след изненадващата загуба с 0:2 от Черно море през уикенда. Гостите пък ще опитат да се възползват от проблемите при съперника и да откраднат точка или три.

ЦСКА е в серия от 16 поредни победи в шампионатните си домакинства срещу Ботев Враца. Аут за днешния двубой на "Армията" обаче е крилото Енрике. В хода на мача с Черно море той е получил лека травма в рамото и няма да играе днес.

Жеферсон също е извън сметките, а Любо Пенев потвърди "Тема спорт", че той почти сигурно отпада и за вечното дерби в неделя. С наказание за натрупани картони е и Бикел. Резервният вратар Стипица пък се очертава за втори пореден мач да остане извън групата заради лека травма в пръст на ръката. На "Тича" на пейката беше младият страж Слави Петров.

В същото време треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов очаква много тежко гостуване на ЦСКА днес. „Ще играем срещу ранени лъвове, защото състоянието на противника в момента отговаря най-точно на това определение", коментира специалистът. Той обаче призна, че настроението в отбора му е отлично, но няма място и време за еуфория, тъй като в събота следва и мач със Славия.

В Ботев са надъхани за успех, след като победиха Левски в София през зимата. Сега те ще гонят още една победа срещу столичен гранд. Последният успех на врачани на „Армията” е от 9 август 1975 г., когато тимът се налага над ЦСКА с 3:2 с голове на Божилов и Сашо Ангелов.

Източник: Novsport

Последни новини