Цюрих се насочва към Давиде Мариани

Цюрих се насочва към Давиде Мариани

Novsport

25-03-2019, 08:37

Халфът на Левски Давиде Мариани е следен от скаути на родния си Цюрих. В момента този тим е на четвърто място в швейцарския елит. През този сезон съставът направи добри мачове в Лига Европа. Цюрих бе в група с Лудогорец и заедно с Леверкузен успя да излезе от нея. Швейцарците достигнаха до 1/16-финалите на надпреварата. В тях обаче бяха елиминирани от италианския Наполи - загуби с 1:3 у дома и 0:2 в Неапол.

Давиде Мариани пристигна на "Герена" през лятото. 27-годишният офанзивен халф дойде като свободен агент, след като договорът му с Лугано изтече. Плеймейкърът е един от най-полезните играчи на сините през сезона. Той е един от двамата в състава на Георги Дерменджиев, който е участвал във всичките 26 шампионатни двубоя до момента. Другият е централният нападател Станислав Костов. Мариани е вторият водещ голмайстор на тима след благоевградчанина - има на сметката си 9 попадения. Освен това швейцарецът има и 8 асистенции. За Цюрих Давиде играе от 2012 до 2015 година. С родния си тим има 31 мача в швейцарската Суперлига и 1 гол.

Халфът е един от играчите, които са най-скъпо платени на "Герена". Той дойде по настояване на вече бившия треньор Делио Роси, като след това бе основен играч и при Славиша Стоянович, и при Георги Дерменджиев. Той има договор с Левски до лятото на 2021 година. Така че ако някой иска да го привлече, то ще трябва да плати трансферна сума на Левски.

Източник: Novsport

Последни новини