"Червеният гуру" Георги Атанасов: Бомбата бе атентат срещу Апостола

Novsport

23-04-2018, 15:43

Георги Атанасов даде своя коментар за неприятния инцидент по време на дербито между Левски и ЦСКА, при който запалянко на "сините" рани полицайка с хвърлена бомбичка.

Ето какво пише журналистът за сайта livesport.bg: 

При един от моите телевизионни коментари след терористичния акт на сектор „Б“ споменах мимоходом за това, че насраните подлоги от БФС ще се опитат да ограничат щетите. Какво имах предвид? То се разбра ден по-късно, когато ДК на Кучев и Ко извърши чудовищно престъпление срещу закона и морала след като фактически оправда опита за убийство на националния стадион. От брътвежите на Камишев разбрахме, че не са настъпили „тежки последствия“, инцидентът бил извън терена, а в крайна сметка „компетентният орган“ не бил длъжен да оповестява мотивите си?!

Познавам бившия рефер от много години и знам, че не е глупав човек. Вероятно не са дебили и останалите от ДК. Всички те обаче са заложници, подизпълнители, марионетки, сателити, безгласни букви, фигуранти. Както казва народът – измекяри! Сигурен съм, че самите чиновници от БФС, изписали най-срамната страница в историята на българския футбол, се червят насаме със себе си и се пържат в тежки угризения. Поне онези от ибрикчиите, които са запазили остатъци от човешка съвест. Но какво да направят срещу Схемата на Системата, ако искат да останат в играта?

Хайде, да не се правим на малоумни! Престъпното поведение на БФС е резултат от десетилетната политическа Директива за фаворизиране и специален статут на отбора на всички власти от Подуяне. Така беше и при „комунизма“, с още по-голяма сила тази тенденция продължи и при „демокрацията“.

Причината е елементарна и води към долнопробната спекулация с името на Васил Иванов Кунчев, приватизирано за частна, корпоративна, търговска и … криминална употреба. Именно под този удобен пагон преди 10 ноември 1989-та офицерите от МВР и ДС от „Левски-Спартак“ опустошиха столичния хотел „Родина“ и предизвикаха скандала по време на финала за купата през юни 1985 г., а след политическите промени техните наследници окончателно се качиха върху главата на обществото с безкрайните си простотии и мутренски номера. Спомнете си само какво се случваше в тунела към съблекалните на „Герена“ и около съдийската стая по време на някои мачове за купата в края на миналия и в началото на новия век…

Това обаче бе по-малкото зло, защото Директивата отгледа „нашите деца“ по думите на Тодор Батков, които започнаха безнаказано да тероризират нацията. Фактите са наредени в черната хроника на криминалния Преход. Започна се със скъсани полицейски пагони и масови безредици, предизвикани от сините лумпени в Стара Загора и Бургас, за да се стигне до убийството на червения привърженик Младен Младенов в центъра на столицата през 2000 г. и до последното покушение на националния стадион. Без да броим десетките бандитски атаки в гръб и по тъмно срещу невинни хора. Може би някой ще си спомни, че още през есента на 2005 г. нарекох тероризъм изстъпленията на сектор „Б“ срещу органите на реда по време на едно вечно дерби? И ето, 13 години по-късно самият собственик на футболната фирма, присвоила логото на Васил Иванов Кунчев, употреби същото понятие като илюстрация на безумието.

Безкрайните аванти по всички направления за фалшивия „отбор на народа“ легализираха убийството?! Точно така! Веднъж вече бе пусната в действие цялата явна и задкулисна Система, за да бъдат скрити и оправдани убийците на Младен Младенов, публично известни с криминалните си прякори и зулуми. После Батков и съответните сини активисти вдигаха вой до небесата при всеки опит на органите на реда за по-твърдо противодействие срещу терористите от нарко-сектора, нежно наричани „нашите деца“. И така неизбежно стигнахме до поредния опит за убийство, оценен на 4000 лева?! Осем пъти по-евтино спрямо една хвърлена по рефера монета от 50 стотинки, заради която ЦСКА бе наказан със санкция от 30 000 лв.?! Представяте ли си докъде сме стигнали след като бомбата, причиняваща смърт, е калкулирана колкото „нецензурно скандиране“, „неспортсменско поведение“ или автомобил трета ръка?!

Тази гавра със спорта, обществото и човешкия живот обаче няма как да бъде възможна и да се възпроизвежда години наред без политическа протекция на най-високо равнище. Очевидно цялата държава е блокирала, безсилна и вцепенена пред вековната нагла експлоатация на една национална икона, употребявана като универсална индулгенция и изтривалка за всевъзможни безумия по стадиони, зали и навън. Всъщност поредният терористичен акт на безнаказаните е атентат срещу Апостола…

Източник: Novsport

Последни новини