Черно море би, но Локо (Пд) запази шансове за Европа

Черно море би, но Локо (Пд) запази шансове за Европа

Novsport

16-05-2018, 20:51

Черно море пропусна да предреши изхода на сблъсъка с Локомотив (Пд). В първи мач за 7-о - 8-о място, игран на "Тича", варненци победиха с 2:1. Възпитаниците на Илиан Илиев имаха пълен превес и можеха да си осигурят далеч по-комфортен аванс, преди реванша на "Лаута".

Удар на Георги Божилов в началните минути премина до дясната греда. В 13-ата минута Георги Василев стреля атрактивно със задна ножица, но в аут. Симеон Райков шутира от дистанция, Благой Макенджиев спаси. В 29-ата минута Георги Илиев центрира от фаул, Даниел Димов засече с глава, но Антони Милина се справи. Самият Илиев можеше да се разпише в 38-ата минута, но ударът му профуча до гредата.

В самото начало на втората част Зехиров стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча до лявата греда. Малко по-късно удар на Георги Илиев от сериозна дистанция мина до сглобката.

В 58-ата минута Черно море по чудо не поведе. Зехиров получи отдясно в наказателното поле и стреля по диагонала, но Милина изби. Топката попадна у Фенуш, който обаче от близко прати топката над напречната греда.

Логичното все пак се случи в 61-ата минута. Зехиров получи отдясно на наказателното поле и с невероятен удар, с външен фалц, прати топката в горния десен ъгъл за 1:0.

180 секунди по-късно "моряците" нанесоха втори удар по съперника си. Езе сгреши фатално, позволявайки на Мехди Фенуш да му открадне топката и да остане сам срещу вратаря, след което без проблеми да го преодолее за 2:0.

В 84-ата минута Локомотив (Пд) от нищото успя да вкара изключително важен гол. Буна подаде отляво успоредно на голлинията на Черно море и Филип Михалевич отблизо намали за 2:1.

В последната секунда на мача Аралица изрита бранител на домакините без топка, за което получи заслучен, директен червен картон.

Източник: Novsport

Последни новини