Черно море вкара шест на Поморие

Черно море вкара шест на Поморие

Novsport

14-07-2018, 23:45

Черно море спечели с 6:1 срещу Поморие в последната си контрола от лятната подготовка. Преди началото на срещата "моряците" представиха отбора за сезон 2018/2019 година в Първа професионална лига.

Черно море категорично бе по-добрия отбор на терена и това си личеше още от първия съдийски сигнал. В 10-ата минута "моряците" създадоха първата опасност пред вратата на Поморие. Капитанът Георги Илиев опита ефектен удар със задна ножица след центриране от корнер, но топката премина над напречната греда.

В 25-ата минута Черно море поведе в резултата. Аристот Н`Донгала засече подаване отляво и с удар извън наказателното поле заби топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратаря на гостите за 1:0. 

Само пет минути по-късно "моряците" увеличиха аванса си. Даниел Димов засече с глава центриране отдясно на Дани Кики и заби топката във вратата на Поморие за 2:0. 

В 35-ата минута Дани Кики пропусна да направи резултата класически. Халфът получи топката в непосредствена близост и стреля, но на сантиметри от страничната греда. В 39-ата минута Аристот Н`Донгала бе изведен на добра позиция от Жоржиньо и останал сам срещу Димитър Тодоров не сгреши за 3:0. 

Две минути преди края на първата част Поморие намали резултата. Живко Петков бе изведен сам срещу Макенджиев и не сгреши за 3:1.

През второто полувреме Илиан Илиев пусна 10 нови футболисти. 

В 47-ата минута Черно море отбеляза четвърти гол. Зехиров проби отдясно и намери на границата на наказателното поле Мариян Огнянов, който стреля от движение и реализира за 4:1. 

В 61-вата минута Петър Витанов се озова на стрелкова позиция, но Тодоров успя да спаси. В 66-ата минута Черно море реализира пети гол. Витанов получи топката пред наказателното поле, финтира бранител на гостите и с премерен удар по диагонала вкара за 5:1. 

В 85-ата Кристиян Христов нацели страничната греда на вратата, пазена от Иван Дюлгеров. В следващата атака Валентин Йосков бе изведен сам срещу вратаря на Поморие и успя да вкара за 6:1.

Източник: Novsport

Последни новини