Черно море гони първи дубъл през сезона

Черно море гони първи дубъл през сезона

Novsport

31-08-2018, 09:43

Черно море ще преследва днес постигането на две поредни победи за първи път през сезона в днешното домакинство на Витоша Бистрица. Мачът е от 21:00 часа.

В лагера на моряците се надяват успехът срещу Локомотив Пловдив в миналия кръг да даде тласък на отбора и той да стигне без затруднения до трите точки.

Единственият проблем пред наставника Илиан Илиев е отсъствието на халфа Патрик Андраде, който получи травма на "Лаута", от която все още се възстановява. Очаква се неговото място сред титулярите да бъде заето от Васил Панайотов. За бившия играч на Левски това ще бъде първи мач в стартовия състав на варненци.

"Получих удар в коляното, който бе доста болезнен. Заради силната болка не можех да си свия крака. Вече се чувствам по-добре. Поднових тренировки, но все още се готвя по индивидуална програма. Надявам се бързо да се възстановя, защото искам да играя и да помагам на отбора. Основната цел е да се класираме в Топ 6", каза Андраде пред сайта на варненци.

Другата рокада, която най-вероятно ще бъде направена от Илиан Илиев, е свързана със завръщането сред 11-те на капитана Георги Илиев, който ще замени Дани Кики. Очаква се също Мартин Костадинов да започне като десен бек вместо Мирослав Енчев.

В същото време във Витоша са по-уверени след успешното начало на настоящия сезон. 20-годишният полузащитник на Бистрица Лъчезар Котев смята, че проблемът на тима през миналия сезон - да не може толкова дълго време да спечели, е бил психологически. Интересното е, че първият успех на тигрите бе точно срещу днешния съперник - Черно море, но в Бистрица. Витоша би варненци с 1:0 на 28 април в мач от плейофните групи.

Сега обаче отборът започна ударно - с три успеха от 6 мача. Треньорът на тима Росен Кирилов също бе в отлично настроение. 

„Излизаме на „Тича", за да победим. Черно море е един силен тим, но са възможен за побеждаване съперник. Няма от какво да се плашим", заяви Кирилов пред „Меридиан мач".

„Тигрите" от Бистрица ще бъдат без един от най-силните си играчи от началото на сезона - Даниел Кутев. Напоследък бившият футболист на Шкода Ксанти и Ботев (Пд) има проблеми с травма, заради което не е на разположение на Росен Кирилов. Очаква се мястото на Кутев отново да излезе Анти Рения. Титуляри за бистричани ще са пак младежките им, национали Лъчезар Котев и Наско Милев.

Източник: Novsport

Последни новини