Черно море гони успех в Разгра без половин отбор

Черно море гони успех в Разгра без половин отбор

Novsport

10-03-2018, 07:51

Черно море гостува на Лудогорец с куп проблеми.

Треньорът Илиан Илиев не може да разчита на двамата си основни халфове и лидери на отбора - капитанът Георги Илиев и Мариян Огнянов. Те са наказани за натрупани жълти картони.

Заради контузии пък от състава отпаднаха Мартин Костадинов и Мирослав Енчев, а освен това трайно в лазарета са Витиня, Стефан Станчев и Георги Божилов. Това ще наложи доста корекции по титулярната единайсеторка на моряците.

Илиан Илиев до последно се надяваше Мартин Костадинов и Мирослав Енчев да се възстановят. Първият е с травма от мача с Етър, а вторият се контузи срещу Берое. Вчера раната на Енчев отново се отвори и той пак претърпя интервенция.

Заради многото липсващи в групата на варненци бяха включени четирима юноши - Ертан Томбак, Емил Янчев, Румен Касабов и Мартин Минчев. Очаква се като титуляр на левия фланг на отбраната да започне Кононго, който досега не успява да си спечели доверието на Илиан Илиев.

Черно море все още няма победа под ръководството на новия си треньор. И задачата му да я постигне точно срещу лидера в първенството Лудогорец, при това в Разград, е доста сложна. Моряците са в серия от 8 срещи без успех - 5 загуби и 3 равенства. Те обаче ще могат да се осланят на статистиката на Илиан Илиев в сблъсъците му с Димитър Димитров, който сега води орлите. Илиев има превес в шестте изиграни мача - 3 победи, 1 равенство и 2 поражения. 

В същото време стана ясно, че Върджил Мисиджан ще се завърне в титулярния състав на Лудогорец за домакинството на Черно море. Холандецът не започна в двубоя срещу Берое (1:0), защото му се наложи да пътува до родината си. Причината бе, че той стана татко на момченце.

Сега обаче Мисиджан ще бъде в стартовата единайсеторка на Димитър Димитров. Още повече че треньорът на орлите няма да може да използва Джоди Лукоки. Другият холандец в състава на разградчани получи жълт картон в Стара Загора в предишния кръг, който му бе пети от началото на кампанията, и бе наказан от Дисциплинарната комисия.

Дилемата пред Херо е кой да води атаката. Клаудиу Кешеру се намира в много добра форма. Взетият през лятото Якуб Швиерчок засега остава в неговата сянка, но той трябва постепенно да бъде интегриран. Полякът все още не се е разписал в официален двубой, въпреки че по време на контролите вкара 4 гола.

Срещу осакатения тим на Черно море Лудогорец ще пробва да си понапомпа самочувствието. Отборът стигна много трудно до успеха в последните си два мача. 

Източник: Novsport

Последни новини