Черно море и други водещи футболни клубове се обединяват срещу агресията сред младите хора

Черно море и други водещи футболни клубове се обединяват срещу агресията сред младите хора

Novsport

19-08-2018, 16:09

Черно море ще подкрепи Национален детски диабетен лагер “Докосни дъгата”. Събитието ще бъде официално открито на 21 август от 13 ч. в СОК Камчия в УВЦ “Юрий Гагарин”, като акцент в нея ще бъде безпрецедентното обединение на водещите футболни клубове в страната. Освен на “моряците” асоциация „Докосни дъгата“ получи подкрепата на Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Ботев и Дунав, като всички те ще застанат рамо до рамо, за да отправят общо послание към младите хора за толерантност, както и призив за общи действия срещу агресията на улицата, в училище и по стадионите.

Събитието ще уважат треньорът на представителния тим на Черно море Илиан Илиев, както и капитанът на “моряците” Георги Илиев и халфът Васил Панайотов. Всеки един представител на клубовете ще отправи поздрав към момчетата и момичетата на лагера, ще проведе тренировка с тях и ще ги зарадва с фланелки и шалчета на своя отбор.

Лагерът е за около 70 деца и младежи със захарен диабет, за които ще се грижи екип от лекари, психолози, педагози и родители.

Тази година той е част от дейностите по проекта на асоциация “Докосни дъгата” и Министерство на младежта и спорта “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние” по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2018 г.

Сред основните му акценти са здравословния начин на живот, превенция на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс „Спортувай с послание“, в който участват младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна.

Лагерът ще продължи до 26 август, като през това време младежите ще се забавляват с много игри и интересни творчески занимания, които имат за цел да им донесат положителни емоции и незабравими летни спомени.

Източник: Novsport

Последни новини