Черно море няма право на грешка в Стара Загора

Черно море няма право на грешка в Стара Загора

Novsport

01-03-2019, 07:59

Черно море гостува днес на аутсайдера Верея с единствената мисъл да добави три точки към актива си. Моряците водят ожесточена битка с Етър за шестото място и нямат право на каквато и да било грешна стъпка в Стара Загора, ако искат да продължат да бъдат с едни гърди пред селекцията на Красимир Балъков.

По-високата класа на Черно море не буди съмнение, но варненци не могат да бъдат напълно спокойни, тъй като интернационалната селекция на домакините доказа от началото на пролетния полусезон, че може да се брани сравнително грамотно.

Верея изненада всички, като направи равен с лидера Лудогорец - 0:0 на старта на пролетния дял. Така че моряците трябва да имат едно наум, но и да гонят задължителни три точки, тъй като в следващия кръг имат тежко домакинство на Ботев Пд.

Часове преди мача треньорът Илиан Илиев, който води именно верейци, преди да се върне на "Тича", беше сюрпризиран от неприятна новина -младият талант Мартин Минчев вдигна температура и отпадна от групата. На негово място беше включен Уго Кононго. Конгоанският национал обаче едва ли ще се появи на терена. След победата над Лудогорец Илиев изрази сериозни претенции към поведението му в последно време, загатвайки, че левият бек трябва да промени някои неща, ако иска да продължи да бъде футболист на Черно море и занапред.

За мача с Верея в групата не беше включен новият френски защитник Йоаким Балми, който все още не е картотекиран. Аут са също наказаният Мирослав Енчев, контузеният Георги Божилов и Мартин Костадинов, който е болен.

Досега при гостуванията си Черно море има само две победи от началото на сезона - над Берое и Локо Пловдив. Днешното гостуване на Верея обаче ще е пo-специално за тима. Двубоят ще е под №1600 за моряците в елита. Настоящият сезон в Първа лига е под №55 за тях. В досегашните 1599 мача варненци имат 568 победи, 406 равенства и 625 загуби. В тях Черно море е вкарал 1906 попадения, а е допуснал 2032. Моряците са спечелили 2110 точки. Това ги нарежда на седмо място във Вечната ранглиста в родния елит.

В същото време в състава на домакините от Верея се завръщат трима футболисти. Гръцкият защитник Теофилус Курупис изтърпя наказанието си от една среща, а Станислав Маламов и Бранислав Василиевич са възстановени от контузиите си.

Източник: Novsport

Последни новини