Черно море тръгва за поправка

Черно море тръгва за поправка

Novsport

20-07-2018, 09:15

Черно море влиза в новия футболен шампионат с идеята да вземе поправка и да се класира в първата шестица, след като през миналата кампания не успя да го стори.

Треньорът Илиан Илиев вече не веднъж обяви, че именно това е първата цел, която ще гонят моряците през сезона.

На "Тича" се надяват, че ще стартират подобаващо с победа над новака Ботев Враца, като очакванията им не са без покритие.

Отборът показа хубав футбол в последната контрола срещу Поморие, а най-голямото предимство е, че съставът беше запазен.

По време на подготовката варненци нямаха нужда от голямо сработване, тъй като привлякоха едва четирима нови играчи, от които само двама изглежда, че на този етап ще бъдат в титулярния състав -чужденците Патрик Андраде и Жоржиньо.

За срещата с Ботев в Черно море не могат да разчитат на контузените Мартин Костадинов и Радослав Василев, а по треньорско решение извън групата останаха Мирослав Енчев, Емил Янчев, Ивайло Марков, Мариян Огнянов и Мехди Фенуш.

Очаква се Илиев да заложи на състава, който стартира срещу Поморие в търсене на успеха, като единствено Атанас Зехиров да замени Стефан Станчев по десния фланг на защитата, пише „Тема спорт“.

Кметът на Враца Калин Каменов пък ще наблюдава от ложата на стадион "Тича" първия мач на тима в елита.

"Всеки си има страст. Моята е Ботев и отивам да подкрепя отбора", заяви градоначалникът. Той се надява футболистите да го зарадват за рождения му ден с успешен старт на сезона. Вчера Каменов стана на 38 години.

Членовете на фен клуба "Ботев Враца Завинаги" няма да пътуват организирано за морската столица, но обещават гостите да имат стабилна подкрепа от трибуните.

Старши треньорът на врачани Сашо Ангелов ще разчита на доста различен състав от този, който влезе в елита през май.

На върха на атаката ще е Валери Домовчийски, който е носил екипа на Черно море преди време. Той ще бъде подкрепян от друг нов - завърналия се в тима Юлиян Ненов.

Мачът стартира в 20:45 часа и е пряко в ефира на Диема спорт.

Източник: Novsport

Последни новини