Черно море ще затвърждава възхода си срещу Септември

Черно море ще затвърждава възхода си срещу Септември

Novsport

04-08-2018, 09:22

Черно море приема днес Септември София във второто си домакинство за сезона с една-единствена цел - да затвърди възхода си.

Моряците започнаха кампанията с трудна победа на "Тича" над Ботев Враца (2:1), а в понеделник изпуснаха да победят Левски на „Герена" след силна игра (2:2).

През миналия сезон варненци удариха на два пъти с по 2:1 столичани в полуфинален плейоф за седмото място. Така те взеха реванш за тежката загуба с 1:4 у дома преди година, когато начело на Морето бе Георги Иванов-Гонзо.

Днес ще станем свидетели на дуел №4 между сегашния наставник на домакините Илиан Илиев и този на Септември Николай Митов. Резултатът е 2:1 победи за Илиан, след като преди година той падна с 0:1 от Митов, когато бе начело на Верея.

В днешния сблъсък Илиев няма да може да разчита на десния бек Стефан Станчев, който се контузи и мястото му ще заеме Атанас Зехиров. В групата след травма се завръща Хасани, който ще си партнира с Даниел Димов, а на пейката ще остане Пламен Димов, който не се представи на ниво при визитата на Левски.

Очаква се за първи път като титуляр да започне Георги Божилов. Срещу Ботев Враца и на „Герена" той влизаше като смяна u вкарваше. Сега ще получи кредит на доверие да действа зад тарана Жоржиньо. Възможно е в средата на терена Патрик да смени Витанов. 

Наставникът на Септември Николай Митов пък се очаква да остави резерва игралия неубедително с Ботев Пд (0:2) централен бранител Аласан Диаби, който сбърка за първия гол на канарчетата.

Източник: Novsport

Последни новини