Чистка в Лудогорец

Чистка в Лудогорец

Novsport

01-12-2018, 11:25

Лудогорец поема курс към обновяване на отбора и през пролетта тимът ще бъде подсилен със солидни попълнения, научи „България днес".

Шампионите изиграха добър мач срещу Байер (Леверкузен) и бяха на крачка от престижна победа в Лига Европа, но допуснаха изравнителен гол минути преди края.

Така „орлите" стигнаха до само до 1:1 в гостуването си и кръг преди края на груповата фаза са на последно място. Кипърският АЕК спечели срещу Цюрих в Швейцария с 2:1 и вече има две точки повече от „зелените".

Това е повод за сериозен анализ в щаба на Лудогорец. Някои от играчите не оправдават доверието и бъдещето им в клуба е под въпрос.

Нападателят Якуб Швиерчок е в криза. Драгош Григоре е тормозен от контузии. Рафаел Форестър така и не може да намери най-добрата си спортна форма. Жоао Пауло също е разочарование...

Отговор на всички тези проблеми най-вероятно отново ще бъде търсен на необятния бразилски пазар, твърдят запознати със ситуацията в клуба. В Разград вече има солидна колония от южноамериканци. Това би трябвало да улесни адаптацията на евентуални нови попълнения.

„Бразилците носят футбола в кръвта си и изпитват радост от играта. Това им помага бързо да свикват с условията в Европа”, коментира за „България днес" мениджърът Мирчо Димитров, който преди дни се завърна от Бразилия, където е гледал играчи за отбори от Русия и Казахстан.

„Ръководството на Лудогорец има опит на този пазар и няма да е изненада, ако отново погледнат към Южна Америка", допълни агентът.

Сега за шампионите предстоят още 3 мача в Първа лига и последен двубой в Лига Европа срещу Цюрих. След това има пауза в първенството, която ще бъде използвана за очакваните промени в отбора.

Източник: Novsport

Последни новини