Шампионският набор 1989 на Локо (Пд) и треньорът Недялко Стамболиев си дадоха емоционална среща на "Лаута" (СНИМКИ)

Шампионският набор 1989 на Локо (Пд) и треньорът Недялко Стамболиев си дадоха емоционална среща на

Novsport

15-09-2018, 12:54

Снощи на Лаута се събраха футболисти от шампионския набор 1989, който преди 15 години стана носител на Купата на България при юношите младша възраст, след паметен сблъсък с ЦСКА.

Среща в приятелски мач на малки вратички  на изкуственото игрище си дадоха Цанко Миндалов, Тони Станев, Минко Жилков, Даниел Димитров ,Стилиян Иванов, Николай Христов, Ивайло Говедаров и Никола Денев. Поради ангажименти към събитието не успя да се присъедини Симеон Райков. Мачът бе наблюдаван от треньора на шампионския набор - Недялко Стамболиев - Джеки, който отправи шеговит комплимент към своите възпитаници, че са по-добри на терена от последния път, когато ги е гледал.

От присъстващите 11 души, в момента само трима се занимават с футбол. Двама от тях - Даниел Димитров и Минко Жилков сега са треньори в Детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив, а Цанко Миндалов е футболен съдия.

След преминалия в шеги и закачки приятелски мач, отбелязването на 15-годишнината от спечелването на Купата продължи в уютната атмосфера на ресторант „При Румен“. Вечерта бе изпълнена с много емоционални моменти и спомени, сред които, разбира се, незабравимият финал с „червените“ в Баня, когато момчетата на Джеки стигнаха до Купата след изпълнение на дузпи. Особена емоция сред всички предизвика моментът, в който треньорът на набора - шампион показа часовника си - същият, който преди 15 години получава като жест на признателност за спечелената купа, и сподели, че от тогава не го е свалял.

На финала треньорът развълнуван благодари на своите момчета за прекрасната вечер. А тя вероятно ще се превърне в хубава традиция.

Източник: Novsport

Последни новини