Шефът на Дунав: Засипват ме с кандидатури за нов старши треньор

Шефът на Дунав: Засипват ме с кандидатури за нов старши треньор

Novsport

19-09-2018, 09:58

Президентът на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов разкри, че е засипан от кандидатури за нов старши треньор на тима. Както е известно, в понеделник ръководството на драконите прие оставката на наставника Малин Орачев.

Той напусна след тежката домакинска загуба с 2:4 от Етър. Тя предизвика гнева на феновете, които поискаха главата му. Това е накарало шефовете на Дунав да прибегнат до решението да се разделят с Орачев с цел да тушират напрежението.

"Засега няма развитие около избора на нов старши треньор. Всички пишат и спрягат варианти. Ако има нещо официално, ще го публикуваме на сайта на клуба. Отборът след оставката на Малин Орачев, която бе приета, се води от помощника му Цветомир Младенов.

Не водим разговори с никого. В момента ме засипват с кандидатури. Искам да обмислим добре", сподели д-р Симеонов пред "Тема спорт".

Младенов, който миналия сезон води юношите старша възраст на Дунав, ще дебютира начело на тима при гостуването на Верея в неделя. Заралии пък са водени сега от бившия помощник-треньор на русенци от времето на Веселин Великов и Людмил Киров. Той е бил един от вариантите за нов треньор, но в момента е с отбор.

Опция за поста е Валентин Илиев. Той бе уволнен наскоро от новака във Втора лига футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948 и в момента е без работа. Вариант за заместник на Орачев е и Милен Радуканов.

Вчера пък освободеният наставник на русенци използва личния си профил във Фейсбук за сбогуване с Дунав. 

"Благодаря на президента д-р Симеонов и Ивайло Петков (бивш спортен директор) за доверието и предоставената ми възможност! Благодаря на треньорския екип, футболистите и всички служители в клуба за съвместната ни работа за каузата ФК Дунав! Успех и късмет! А на феновете... да подкрепят още по-горещо отбора си...", написа Орачев.

Източник: Novsport

Последни новини