ШОК: Етър нанесе четвърта поред загуба на Септември

ШОК: Етър нанесе четвърта поред загуба на Септември

Novsport

01-09-2018, 18:19

Етър нанесе четвърта поредна загуба на Септември, след като спечели с 2:0 гостуването си в София от седмия кръг на Първа професионална лига.

След шест последователни поражения без вкаран гол далеч от дома в редовния сезон на елита „болярите“ стигнаха до дебютната си победа от първия кръг насам, когато надиграха Верея с минималното 1:0.

Възпитаниците на Красимир Балъков отбелязаха по едно попадение във всяко от полувремената и вече имат 7 точки в актива си, изпреварвайки с три своите домакини.

Успехът е първи за Етър като гост в групата на майсторите от месец август на миналата година насам, когато те надвиха Славия с 2:1 отново в столицата.

Първата интересна ситуация на стадион “Васил Левски” дойде след само 60 секунди игра. Гостите направиха добра атака, която завърши с удар на Никола Колев, но кълбото мина встрани от целта.

Секунди по-късно Етър бе близо до втори гол, но пасът на Батрович в наказателното поле не намери Флорент Боджадж.

В 38-ата минута Велко Батрович на два пъти пропусна да се разпише.

В първата ситуация крилото излезе очи в очи с Галев, но стражът се намеси.

Секунди след това Младенов центрира към черногореца, който стреля със странична ножица, но вратарят на Септември за пореден път спаси тима си.

Втората част започна отново с по-добра игра на гостите и в 56-ата минута Боджадж свали коженото кълбо към Даниел Младенов, който се измъна от отбраната на домакините, но стреля встрани от десния стълб на вратата.

В 64-ата минута Руменов центрира в наказателното поле на Септември, където Боджадж свали към Младенов, а той реализира с глава отблизо в опразнената врата.

В 73-ата минута Борис Галчев намери Мирослав Будинов в наказателното поле, но ударът на тарана с глава мина над напречната греда. До края на срещата двата тима намалиха драстично темпото и логично битката завърши без нови попадения.

В следващия кръг Септември гостува на Берое, а Етър ще пътува до Русе, за да премери сили с Дунав.

Септември - Етър 0:2

0:1 Румен Руменов (24')

0:2 Даниел Младенов (63')

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Септември: Галев, Галчев, Бенга, Георгиев, Чандъров, Добрев, Тилев, Байду, Диаби, Будинов, Фабиано;

Етър: Иванов, Василев, Артюнин, Скерлев, Атанасов, Сърмов, Батрович, Младенов, Колев, Руменов, Боджадж;

Източник: Novsport