Ще засвири ли Левски хард рок при Стоянович

Ще засвири ли Левски хард рок при Стоянович

Novsport

05-08-2018, 08:30

Какъв звук ще извади от синята си китара днес Славиша Стоянович? Левски гостува днес от 18:30 часа на новака в Първа лига Ботев Враца.

Двубоят ще е на стадион "Огоста" в Монтана. Новият тренъор на Левски анонсира, че желанието му е отборът да звучи като хард рок. Така и не уточни обаче колко време ще му е необходимо, за да настрои струните.

След 5 тренировки едва ли е успял да направи чак толкова много. Все пак словенецът със сигурност е приповдигнал духа в отбора - футболистите с поведението си показваха, че не харесват предишния си наставник Делио Роси. Сега целта пред играчите е само една - да се натягат, за да успеят да влязат под кожата на Стоянович. Той вече обяви, че със сигурност ще иска спешна селекция. А както може да привлича нови, така той може да започне да показва вратата на някои от играчите.

Заради многото проблеми с контузени футболисти Стоянович е ограничен в избора си на титулярен състав. Той най-вероятно ще пусне единайсеторката от мача с Черно море. Словенецът подбра група от 20 човека. В нея влязоха нападателите Буш и Ривалдиньо, които доскоро лекуваха травми. Сред тези, които бяха взети на лагер, е и капитанът Божидар Митрев. Аyт заради травми са Иван Горанов, Филипе Нашименто, Антони Белмонт и Паулиньо.

Вратарският проблем не спира да тормози Левски от пролетта. Ще е лнтересно да се види на кого ще се довери Стоянович. По-вероятно е това да е словакът Мартин Полачек, който обаче бе слаб при 2:2 срещу Черно море. Пред стража в центъра на отбраната ще са Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски. Вдясно ще е Милош Цветкович, а вляво ще е Аймен Белаид.

В халфовата линия ще действат Тиам и Гомес, а пред тях ще е Давиде Мариани. Първите двама ще бъдат натоварени с по-дефанзивни функции. Изборът за това кой да напада по крилата е сведен до Обертан и Кабрал. За върха на атаката най-вероятно Славиша ще предпочете Станислав Костов. Ако словенецът се довери на Буш или Ривалдиньо - то Левски за първи път ще играе без българин в стартовата единайсеторка.

Ботев Враца пък показва добра игра от началото на сезона, но инкасира две поражения. Новакът в Първа лига се надяваше от БФС да му позволят да приеме сините на своя стадион, за да чувства в пълна сила подкрепата на публиката си. Но дори и на "Огоста" врачани няма да се дадат без бой, имайки предвид манталитета на треньора им Сашо Ангелов. През миналия сезон той въртеше вратарите, очаква се да е така и през този.

В миналия кръг юношата на Левски Николай Кръстев направи грешки и се очаква да отстъпи мястото си под рамката на Христо Митов. Шанс за дебют чакат взетите през седмицата Искандар Джалилов и Даниел Генов. В тима няма наказани играчи. Очаква се на върха на атаката да е Валери Домовчийски, който да бъде подпомаган от Петър Атанасов.

Феновете на Левски се надяват на свеж полъх в играта. Отборът обаче няма право на грешка и първата цел на сините е да трупат точки - те вече пропиляха две, при това на „Герена". Със сигурност Стоянович ще е доволен на победа, с какъвто и да е резултат.

Източник: Novsport

Последни новини