Ще си припомни ли Дунав как се вкарва на орлите?

Ще си припомни ли Дунав как се вкарва на орлите?

Novsport

02-09-2018, 08:23

Дунав е един от отборите у нас, който сравнително често е огорчавал Лудогорец и е вкарвал по няколко гола в една среща.

Ще успее ли обаче тимът от Русе да си припомни как става това на днешното гостуване в Разград? В последно време драконите забравиха какво е да бележиш във вратата на разградчани. Като изключим една контрола през март тази година, завършила 2:2 на базата на Лудогорец, в последните два мача в елита с този съперник Дунав падна с 0:2 и 0:5.

Преди това в три поредни срещи шампионите не можеха да победят русенци, водени тогава от Веселин Великов. Дунав направи два пъти по 2:2, а веднъж дори спечели с 1:0 в Разград на 9 април 2017-а. В първия им дуел в елита Лудогорец би трудно с 5:3, а по това време да вкараш 3 гола на зелените в Разград си беше истинско чудо.

Днес наставникът на драконите Малин Орачев няма да може да разчита на четирима основни изпълнители. Новоизлюпеният 20-годишен национал Светослав Ковачев има забрана от Лудогорец, чиято собственост е, да играе срещу тях. Божидар Васев е с гнойна ангина, а Преслав Петров и Глаусио да Силва са контузени.

В същото време е почти сигурно, че последните две нови попълнения на Лудогорец Мей Махлангу и Жуниор Брандао ще направят своите дебюти за тима в днешното домакинство на Дунав Русе. Те бяха представени преди реванша с Торпедо Кутаиси в четвъртък вечер.

Националът на ЮАР взе фланелката с №11, а бразилецът ще играе с №9 на гърба си. Почти сигурно Махлангу, който дойде от Динамо Букурещ, ще започне като титуляр в двубоя с драконите. Той ще действа в средата на терена до Светослав Дяков. 29-годишният Махлангу се намира в добра кондиция. Той идва от румънския шампионат, където от началото на сезона е записал 5 мача за Динамо Букурещ.

На 23-годишния Брандао пък ще му е нужно още малко време за адаптация. За последно той рита за бразилския Атлетико Гоянензе. 

Днес главният мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори почти сигурно ще повери върха на атаката на поляка Якуб Швиерчок. Напоследък той загуби доверието на бразилския специалист, който е решил да му даде шанс.

На пейката ще остане Клаудиу Кешеру, който понатрупа умора. Почивка ще получат и някои други от титулярите в мача с Торпедо Кутаиси.

Източник: Novsport

Последни новини