Юношите на Левски с две разгромни победи над Лудогорец (ВИДЕО)

Юношите на Левски с две разгромни победи над Лудогорец (ВИДЕО)

Novsport

01-05-2019, 21:04

Юношите на Левски постигнаха две разгромни победи над връстниците си от Лудогорец, пише официалният сайт на столичани и допълва:

При 15 годишните „сините“ постигнаха успех с 3:0 в среща от 25-и кръг на Елитната група до 15 години, а при 17 годишните с 4:1. И двата мача се играха на изкуствения терен на „Герена“.

В двубоя на U15  „Левски“  поведе в 16-ата минута чрез Любомир Тодоров. В 25-ата пред Тодоров се откри нова възможност, но ударът му бе отразен в корнер. Малко преди края на първото полувреме Георги Атанасов удвои аванса на "сините".

В 58-ата минута пък Николай Арахангелов направи преднина на Левски класическа.

При 17 годишните „сините“ победиха „Лудогорец“ с 4:1, въпреки че до 40-ата минута губеше в резултата.

"Сините" изравниха преди почивката, а след това стигнаха до пълен обрат.  

Мачът на изкуствения терен на стадион "Георги Аспарухов" започна с минута мълчание в памет на легендата на Ботев (Пловдив) и българския футбол Динко Дерменджиев, който почина тази нощ.

В 12-ата минута разградчани откриха чрез Петър Георгиев, който се реваншира за пропусната дузпа. В 40-ата минута „сините“ също получиха дузпа - за нарушение на вратаря на Лудогорец Дамян Христов срещу Стоян Сотиров, като стражът получи жълт картон. Ивайло Иванов реализира наказателния удар за 1:1.

През втората част Левски оказа натиск и много скоро постигна пълен обрат. В 52-ата минута Мартин Хайдаров вкара за 2:1. Малко след това капитанът на Левски Ивайло Христов удари греда. В 61-ата минута Стоян Сотиров с далечен удар извън наказателното поле направи 3:1.  

В 80-ата минута Марин Петков оформи крайния резултат с удар от границата на наказателното поле.

Източник: Novsport

Последни новини