„Сини” палачи дебнат Лудогорец в първия кръг на Шампионска лига

„Сини” палачи дебнат Лудогорец в първия кръг на Шампионска лига

Novsport

22-05-2018, 11:11

Вече са ясни 90% от съперниците на Лудогорец в първия и втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Повечето отбори, които могат да се паднат на „орлите" в първия кръг, определено са лесно преодолими, но има и два тима, които вече са нанесли сериозни щети на родния футбол, и по-конкретно на Левски. Става дума за почти сигурния шампион на Словения - Олимпия Любляна (елиминирал „сините" през 1994 и 1996) и словашкия Спартак Търнава (отстранил Левски през 2011 г.).

Всички останали тимове са далеч по-лесна плячка м за „орлите". Сред тях е и литовският Судува, който Лудогорец вече елиминира през миналия сезон, но само че в Лига Европа.

Жребият е на 19 юни, а на него ще бъде изтеглен както първи квалификационен кръг, така и втори. На първия ще има и географски принцип. Във втория квалификационен кръг обаче съперниците логично са в пъти по-тежки. Това са Мидтиланд (Дания), старите познайници на Лудогорец Цървена звезда (Сърбия) и Апоел Беер Шева (Израел), както и Розенборг (Норвегия), ХИК Хелзинки (Финландия), ТНС (Уелс), Кукеши (Албания), Видеотон (Унгария), ЧФР Клуж (Румъния) и Жрински (Босна).

Любопитно е, че заради финала Реал Мадрид - Ливърпул, 11-ят в ранглистата на УЕФА - Чехия, класира директно в групите своя шампион -Виктория Пилзен. Това е така, че тъй като „кралете" и мърсисайдци се класираха за груповата фаза през първенството.

Източник: Novsport

Последни новини