Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Антони Здравков: Липсват ни защитници

Антони Здравков: Липсват ни защитници

Novsport

Старши треньорът на Ботев (Враца) Антони Здравков заяви, че има проблем с отбраната, където липсват играчи и трябва да се прибягва до рокади.

На старта врачани приемат Лудогорец (8 август, 20:00 часа).

"Иска ми се, въпреки трудностите с окомплектоването на отбора, да решим всички проблеми в дните преди мача с Лудогорец. Помните, че доиграхме първенството във форсмажорни обстоятелства. Изиграхме решителните 4 срещи в рамките на 10 дни, което донесе травми на някои футболисти. Бяхме принудени да хвърлим в боя невъзстановени от контузии момчета, което задълбочи проблемите им и сега берем горчивите плодове на тези тежки решения. Но тогава нямахме избор - някои трябваше да играят на обезболяващи инжекции, за да се спасим от изпадане", заяви Здравков пред БНР.

"Травмираните сега не водят нормални тренировки, което ни създава други неудобства. Затова няма как да ни стигне времето за почивка. След мача с Царско село пуснахме момчетата в кратка 5-дневна ваканция, след нейния край се събрахме за началото на подготовката за новото първенство. Надявам се да не сме загубили ритъма. Огромна роля ще изиграе окомплектоването на състава. Все пак петима от играчите, които бяха с нас през миналото първенство, вече не тренират с Ботев. Двама от тях са от защитата, което ни принуждава да търсим други решения, за да намерим достойни техни заместници, защото ни липсват", добави специалистът."Единственият, за когото все още има някакъв шанс да се завърне при нас, е Ангел Лясков от ЦСКА. Решението за това обаче не е в нашите ръце. Всички останали имат договори с други отбори. Знаете за Андреас Васев, който отиде в Миньор. Деян Иванов се завърна в Левски, където заради положението в клуба ще разчитат на него. Петко Ганев подписа договор с Арда, а Доминик Янков се върна в Разград и ще се опита да се наложи в Лудогорец", каза треньорът на Ботев Враца.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948