Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Балъков: Трябва да отговорим на името ЦСКА

Балъков: Трябва да отговорим на името ЦСКА

Novsport

Старши треньорът и главен мениджърна ЦСКА 1948 Красимир Балъковкоментира как се е отразила паузата на отбора и очакванията си за мача срещу Монтана. Специалистът коментира и как ще се процедира оттук насетне в клуба след направените рокади.

Балъков сподели, че в отбора са си взели необходимите поуки и очаква много по-добро представяне в следващите мачове.

„Паузата беше много полезна. Много неща успяхме да свършим. Най-важното беше, че направихме някои ротации. Клубът даде точно обяснение. Аз също. Задълженията ми стават повече. ЦСКА е име, на което трябва да отговорим като игра, селекция и развитие на клуба. Пълномощията ми се разширяват, трябва ми по-голямо спокойствие, за да анализирам всичко. Данчо Юруков е един млад и перспективен треньор и му се дава пълен картбланш да работи с отбора и да влага своите идеи. Аз с каквото мога ще му помагам. Дискутираме всяка една ситуация, която е свързана с успеха на отбора“, заяви Балъков.

„Колкото до мача с Монтана - двете седмици бяха много добре използвани от треньорския щаб. Подобрихме това, което ни липсваше“.
„За мен беше голяма предизвикателство да дойда сам и във Велико Търново и после в ЦСКА. Изобщо на ме засягат думите в медийното пространство. Ние работим в един тим. В съвременния футбол не можеш да бъдеш вълк-единак“.
„Андон Гущеров? Мина през доста лекари. Има едно възпаление, което е необичайно добре за бързо възстановяване, но е на добър път и смятам, че в близките седмица, две ще е отново с отбора“.„Аз съм и двете. Главен мениджър в българския футбол не съществува. Ние сме го създали вътре в отбора. В този момент е здравословно, защото създава по-добра йерархия в клуба. Отборът е млад и за първи път в efbet Лига“.
„Зависи как отборът играе. Тази пауза дойде добре. За следващата сме говорили с отбори да направим приятелски мачове. Един от тях е Берое, искаме да играем със силни отбори. Мачът с Ботев тази пауза пропадна, но има и други отбори, с които сме говорили“.
„Ние не сме в състояние да подценяваме никого с тези резултати. Стъпили сме на земята, реалисти сме. Имаме три точки от три мач, а очаквахме шест от последните два. След мача с Монтана следва Левски. Това е дерби. Искаме да отговорим на името ЦСКА. Ние се опитваме да покажем на момчетата, че едно минимално отпускане води до големия проблеми. Изпитахме го срещу Арда. Там трябва много да се учим, защото психологията играе много в един мач“.

„При нас все още това се подценява, нямаме навици да работим с психолози. В тази насока трябва да растем още. В Германия има педагог и психолог във всяка една детско-юношеска школа“.

„Ще ни трябва малко време, нов отбор сме с нови състезатели. Ще трябва да имаме търпение, взели сме си поука и се надявам в следващите четири кръга да се представим много по-добре“, коментира Балъков.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948