Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Белчев: Трябва да се дава повече време на българските треньори

Белчев: Трябва да се дава повече време на българските треньори

Novsport

Най-малко година е нужно за един нов треньор в България. Това заяви бившият наставник на ЦСКА Стамен Белчев, който бе награден за Треньор на месец октомври в Пресклуб „България“. Белчев спечели отличието и през септември.

„Искам да благодаря на всички, които са гласували за мен – това показва, че сте уважили усилията на отбора. Тази награда е на целия щаб, с който работихме в ЦСКА. Не, няма огорчение. Аз няма да си променя това, което съм казал – така са преценили. Не се знае кога ще се върна към треньорството, очаквам оферти, надявам се да избера проект, който си заслужава. Съвсем нормално приех назначението на Бруно Акрапович. Няма значение кой ме наследява на поста. Отборът е добър – аз и тогава пожелах на следващия треньор да стане шампион“, започна родният специалист по повод назначението на Бруно Акрапович за нов треньор на ЦСКА.

Бившият наставник на Арда е на мнение, че поне година е нужна за един треньор да наложи стил на игра в един отбор – време, което малко тимове дават на българските специалисти. „Вижте, със сигурност трябва да се дава повече време на българските треньори. Доказахме, че познаваме материята – няма точен срок, но особено в ЦСКА всеки мач е важен. Най-малко една година е нужно, особено когато отборът се прави наново. Поне година търпение, за да има време треньорът да предаде своите виждания за това каква игра иска от футболистите си. Да, разбира се, за ЦСКА навсякъде е важно да се представя силно – в повечето мачове не ползвахме един и същи състав – имаше и три мача, в които съдиите решиха да не спечелим, така че не искам да коментирам повече“.„За повече в по-големите отбори е добре да се работи. Няма гаранции, всичко зависи от резултатите. Но на големите отбори няма как да се откаже. Когато има дерби между Левски и ЦСКА, моментното състояние не е важно според мен. Всеки ще покаже максимума, въпреки че Левски имат много болни, в ЦСКА също има тревоги с контузии – няма фаворит в дербито независимо от формата и класирането“, сподели той.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948