Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

България падна с три места в класацията на ФИФА

България падна с три места в класацията на ФИФА

Novsport

Българският национален отбор по футбол слезе с три места надолу в месечната ранглиста на ФИФА и заема вече 71-о място, след като стартира 2021-а година като 68-и в света. Нашите паднаха два пъти на старта на Световните квалификации в група С - от Швейцария и Италия, но взе точка при визитата си на Северна Ирландия.

Българите имат 1339.03 точки, като преди това активът ни е бил 1350. Задминават ни Ирак, Салвадор и Канада, които са точно преди България, а зад нас са Гвинея и Кабо Верде. Един от нашите съперници в квалификациите - Италия, демонстрира сериозен скок и напредна от 10-о на 7-о място. Другият отбор, който бележи сериозен ръст, е Дания - също с три победи в трите си мача. Тимът влезе в топ 10, след като беше 12-и преди месец. Няма промени в първите 6 отбора, като на върха си остава Белгия с 1780.38 точки, следвани от Франция с 1757.3 точки, а трети е Бразилия с 1742.65.

От този месец ФИФА въвежда нов начин за изчисляване на баланса на всеки отбор, като вече точките няма да бъдат кръгло число, а дробна стойност с точност до стотни. По този начин почти няма да има отбори, които да са с равен актив и да делят едно и също място. само две двойки от всичките 210 отбора имат еднакъв баланс. Другият момент, който влияе сериозно на ранглистата, е 185-те изиграни мача от световни и регионални квалификации. Освен Италия, която е най-високо котирана, три от другите четири съперника на нашите, са преди нас.Сериозният отбор на Швейцария скочи с 3 позиции нагоре и вече заема 13-о място с 1606.21 точки. Северна Ирландия пък слезе с три стъпки надолу и се нарежда на 48-о място с 1440 точки. Литва е на 134-о място, или с пет по-ниско от февруарското подреждане, като имат 1114 точки. Националния ни отбор в следващия си мач играе контрола срещу Словакия, която е планирана на 1-и юни. В момента словаците с 1475.24 точки заемат 36-о място в подреждането на ФИФА.


Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948