Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Георги Илиев: Решението ми не подлежи на коментар, в Локомотив се работи здраво

Георги Илиев: Решението ми не подлежи на коментар, в Локомотив се работи здраво

Novsport

Полузащитникът на Локомотив (Пловдив) Георги Илиев бе награден с приза за играч на 11-ия кръг на efbet Лига. С гола и изявите си при победата срещу Витоша (Бистрица) преди месец той напълно си заслужи поредното отличие в своята кариера, на която Илиев ще сложи край през зимата.

"Искам да благодаря за наградата. Радвам се, че в тези последни мигове като действащ футболист мога да бъда полезен на моя отбор. Това беше целта, когато подписах с Локомотив. Тази награда ме прави щастлив. Говорим доста често с Христо Бонев, но решението да се оттегля съм го взел отдавна. Не мисля, че някой може да ме разколебае. Важното за мен е да съм полезен на отбора, а това решение е взето отдавна".

"Всеки си има свой праг. Може и аз да играя повече време, но всеки футболист трябва да си даде сметка кога тежи на треньор, съотборници и фенове. Има много по-важни неща и всеки трябва да запази авторитета, който е градил през годините. Никога цифрите не са били важни за мен. Решението съм го взел от известен период и не подлежи на коментар. Нека починем. Все пак 20 години във футбола не са малко и имам нужда от почивка".

"Щом съм желан, се чувствам поласкан. По-трудно беше в началото, когато взех решението да се откажа. Доста неща се променят и динамиката става по-голяма. С годините един футболист започва да взема решения по-бавно. Това е футболът. Годините си вървят и в един момент е нормално да се вземе това решение. Опитът ти помага в доста от ситуациите. Познавам доста повече собственото си тяло".

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село