Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Джоузеф Диксън: Всичко за Левски е готово, остават формалности! Клубът трябва да се самоиздържа

Джоузеф Диксън: Всичко за Левски е готово, остават формалности! Клубът трябва да се самоиздържа

Topsport.bg

Най-накрая бизнесменът Джоузеф Диксън говори за намеренията си да стане собственик на Левски. Днес англичанинът даде пресконференция.

Ето какво каза 31-годишният мъж пред журналистите:

"Знам, че има особен интерес към ситуацията. Искам да успокоя опасенията на тази пресконференция.

Това е най-голямата спортна марка в България. Този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства в нов стадион и търговски център. Гледам на инвестицията като дългосрочна и клубът сам да се издържа. Дали аз ще съм собственик, или не - трябва това да стане. Не представлявам никого.

Имал съм успешни проекти в САЩ. Партньори са готови да ме подкрепят в тази инвестиция. Трябва Левски да се самоиздържа. Клубът има предоставена банкова документация, за да се придвижим напред. Никой не дава така 250 милиона.

В момента всичко е готово. Остават формалности. Това казват адвокатите ми. Акциите ще бъдат на името на българско дружество. Ще бъдат контролирани от моя фирма в САЩ. Господин Сираков ще остане президент на клуба.

Станимир Стоилов е наш първи избор за треньор, сега преговаряме с него. Знаем какво е постигнал тук. Имаме нужда от нещо добро. Започваме активно с плановете за проекта за нов стадион.

Занимавам се с футбол. Всички знаете, че имах доста неуспешна кариера на терена. Има частни и обществени банки, с които започваш да трупаш опит. Има доста различни участници. Обикновено работя с различна имена. Натрупваме опит и доверие. Получават се добри инвестиции.

Благо Георгиев ми каза, че Левски е най-големият клуб в България, с най-много фенове. Футболният клуб има доказателства за средствата, които ще бъдат инвестирани. Но няма да разкрия всички имена на моите партньори. Не искам да рискувам и да разваля отношенията с моите колеги. Благо го познавам от доста време. Той ми подаде ръка тук. Много е важна историята на Левски. Благо е родолюб и се грижи за имиджа на България. Той ще играе важна роля в бъдещето на Левски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948