Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Енгибаров: Рано е да ни отписват, ще се развиваме

Енгибаров: Рано е да ни отписват, ще се развиваме

Novsport

Старши треньорът на Витоша Бистрица Енгибар Енгибаров говори на дълго и нашироко в предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Енги коментира миналото и бъдещето си със Спартак Варна, както и настоящето с Витоша Бистрица. Треньорът акцентира, че отборът му ще се развива с всеки един изминал мач и не бива „тигрите” да биват отписвани с лека ръка.

Същевременно Енгибаров си пожела да постигне големи футболни успехи за навършването си на своя 48-и рожден ден, който е на 5-и септември.

„По принцип лично със Спартак Варна, тъй като там стартирах да играя като професионалист и имам сантименти към него, плановете ми бяха корено различни и дългосрочни. Целият си живот съм прекарал по различни градове и държави. Исках вече да се установя и върна във Варна, но така е във футбола и нещата се непредвидими. За съжаление се получи разминаване с моите виждания и ръководството. Като цяло изпитвах огромно уважение и любов към отбора и винаги следя какво се случва. Поддържам контакти с футболисти, ръководители. Мисля, че отборът им заслужава място в най-висшето ниво на българския футбол”, започна Енгибаров.

„Лично на мен не ми трябваше период на адаптация, тъй като целия си съзнателен живот ми е във футбола, така че не беше трудно за мен във Витоша и началото. Отборът, след като се разделих със Спартак Варна, ми се обадиха от Витоша. Костадин Ангелов ми звънна и разговаряхме. Харесаха ми вижданията и начинът, по който се мисли и това, което смятаха да направят и правят в момента е добре за българския футбол. Разчита се на младите играчи, което е супер. Едно от мото на клуба, че сме семейство – отговаря на истината, а не е лозунг или някакви думи хвърлени в празното пространство. Атмосферата е страхотна, а най-важното, което е, че Витоша е един социален проект”, продължи той.„Като футболист също се променях тотално, когато играя, както и когато съм треньор. По-емоционален съм и се променям, когато съм на терена. Мисля, че нашият отбор чисто детайлно погледнато се брани добре и стои добре тактически. Повечето голове, които ни вкараха, са плод на индивидуални грешки. Мисля, че тези неточности допринесоха за това голямо количество голове, които допуснахме. Освен младостта, може би и сезонът на нашия отбор не тръгна по искания начин. В първия мач срещу Славия не трябваше да губим, каквото и да е друго. Ако бяхме спечелили, което за мен бе заслужено, може би щяха да добият по-голяма увереност играчите ми. Имаше напрежение в отбора след натрупаните загуби. Лично при мен нямаше напрежение. Мисля, че играчите веднага разбират кога треньорът го е страх или е уверен. Положението бе тежко, но аз лично вярвах, че нещата ще се получат, тъй като отборът ни работи доста. Бях убеден и през цялото време им повтарях, че няма невъзнаграден труд”, акцентира още Енгибаров.

„Срещу Царско село успехът ни бе напълно заслужен, тъй като ги бяхме разузнали добре. Знаехме им силните и слабите страни и абсолютно всяка една ситуация бяхме инструктирали отбора. Най-важното, което е, че показаха характер. Познавам Никола Спасов – опитен специалист и интелигентен човек. Мисля, че неговото изказване след мача е плод на емоция. Убеден съм, че с добрите си игри досега той очакваше сигурни три точки и може би заради това се изказа доста емоционално за нас. Ако върне лентата назад, вярвам, че няма да го каже това. При всички положения това ще се отрази добре за нас и играчите ще повярват в себе си".

„Доста рано е да ни отписват, тъй като се вижда, че нашият отбор работи още по селекцията. Млад отбор сме и тепърва изграждаме нов отбор. Напуснаха ни много нови играчи и няма това как да не ни окаже влияние. Ще привличаме още футболисти. Мисля, че ще показваме след всеки следващ мач по-добро лице и ще се развиваме. Още на лагера в Банско исках да привлечем двете момчета от Левски. Те са доста перспективни футболисти. Трябва им малко време, тъй като игрово не са на нужното ниво и вярвам, че от мач на мач ще показват истинското си лице. Ще бъдат полезни за българския футбол и за нашия отбор. Страхотно се чувствам на 48-годишна възраст, като на 28. Моите амбиции са да се развивам и да постигна значими футболни успехи. Спартак Варна за мен винаги е отворена страница. Както казах, имам добри отношения с всички там. Взаимна любов е, както се казва, така че не е изключено”, завърши Енгибар Енгибаров.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948