Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Етър поръча копие на шампионските екипи за юбилейния мач

Етър поръча копие на шампионските екипи за юбилейния мач

Topsport.bg

С футболен празник ще отбележи Етър З0-ата годишнина от шампионската титла на "виолетовите" на 9 юни от 18:30 ч. шампионският тим ще посрещне ветераните на Берое. Проявата е под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

Мачът е кулминацията от куп прояви в чест на юбилея в празничния ден. Те ще започнат с традиционната фен зона за привържениците с музика, храна и напитки, която ще продължи от 15:00 до 23:00 ч. По същото време ще отвори и фен магазинът. Специални паметни шалчета за юбилея ще бъдат там в продажба за феновете, както и книгите "Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда" и "Те играха за Етър, а също и юбилейният вестник на Ангел Ганцаров "Виолетови шампиони". От 15:30 ч. в залата за пресконференции на стадиона ще има две прожекции на филма "Виолетови шампиони".

Празненствата на стадион "Ивайло" стартират от 18:00 ч., като входът ще бъде свободен за всички зрители. Тържественото шествие и представяне на отборите от Детско-юношеската школа на Етър на пистата до терена под аплодисментите на публиката е символ на приемствеността във великотърновския футбол.

Шампионите от "Етър" ще излязат в 18:10 ч., като всеки един от футболистите ще бъде подобаващо представен. Една от кулминациите ще бъде оригиналната шампионска купа на Етър! Тя пристига на стадион "Ивайло" специално за празника - за първи път от 1991 г. насам феновете ще я видят, а шампионите отново ще могат да я вдигнат в ръцете си, така както го сториха пред точно 30 години! Досега в клубната витрина бе само реплика на купата, която бе направена преди няколко години със средства, събрани от феновете.

После предстои и тържествена част, в която възпоменателни плакети ще получат всички участници в мача Етър - Берое (ветерани). Самата среща стартира от 18:40 ч., като "виолетовите" легенди ще бъдат водени от треньорския тандем Георги Василев и Стоян Петров. Те ще играят в две полувремена по 20 минути, а при евентуално равенство ще има и дузпи.

Друга от изненадите е екипът, с който ще излязат за мача футболистите на Етър. Той бе направен специално за юбилея и е пълно копие на шампионския екип, с тогавашната емблема на клуба, като единствената разлика е, че на гърдите има изписано "Шампиони-91". В почивката на мача пред централния сектор ще бъдат представени и книгите "Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда" и "Те играха за "Етър" и юбилейния вестник "Виолетови шампиони", с които всеки може да се сдобие на място.

За участниците в мача, разбира се, е предвидено и "трето полувреме", в което вечерта ще могат да се върнат към спомените си за славните шампионски времена.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948