Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Загорчич: Налагането на чужденци е грешна стъпка в българския футбол

Загорчич: Налагането на чужденци е грешна стъпка в българския футбол

Novsport

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич бе доста критичен към практиката клубовете в България да залагат на чуждестранни играчи вместо на повече родни състезатели.

“Много ми се иска националният отбор на България да се класира на голямо първенство. Но се съмнявам да се случи с толкова много чужденци в клубовете. Това мисля, че е грешна стъпка в българския футбол. За съжаление Европейският съюз позволява куп иностранци да играят в България без проблем”, каза Заги в интервю за “Евима спорт”.

“В Славия имаме много футболисти, които са готови за националния отбор - Галин Иванов, Георги Георгиев, Янис Карабельов, който заслужава повиквателна. Дано и ние в Славия да направим добри резултати, за да ги викат после в националния тим. Футболистите разбраха къде е границата между сериозното и шегата в Славия. Много е тънка тази линия и те знаят къде. Понякога им се усмихвам, но понякога съм и доста строг”, коментира сръбският специалист, който тази пролет ще направи 3 години начело на столичани.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село