Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Иван Зафиров: ЦСКА може да се пребори с Лудогорец и да вземе поне един трофей този сезон

Иван Зафиров: ЦСКА може да се пребори с Лудогорец и да вземе поне един трофей този сезон

Novsport

Големият защитник на ЦСКА от 70-те години на миналия бек Иван Зафиров коментира пред "Тема Спорт" промените, които направи Бруно Акрапович начело на армейците.

Копата говори за играта в отбрана и се изказа ласкаво за Валентин Антов.

Г-н Зафиров, какво промени Бруно Акрапович в играта на ЦСКА от пристигането си на "Армията"?
- Отборът под ръководството на Бруно Акрапович заигра с по-добра организация и дисциплина. Забелязвам, че промени цялостно облика на тима и ЦСКА действа по-агресивно. Не знам на какво се дължи, но се вижда някакво по-голямо самочувствие в играчите. Акрапович въведе добра организация и като че ли желанието на футболистите стана по-голямо.

Бруно Акрапович сподели, че първата му цел е отборът да не допуска голове.Забелязвате ли по-голям акцент към играта в защита?
- В предишен разговор споделих, че първата задача на Акрапович е да оправи защитата. И той го направи. Отбраната на ЦСКА допускаше много елементарни грешки, които често водеха до попадения. В защитен план трябва да си много стабилен, за да можеш бързо да противодействаш на противниковата атака и веднага да прелееш в нападение. Същата задача е и за нападението, защото то първо трябва да притисне съперника и да отнеме топката. В защита трябваше да се наблегне много и виждаме, че това се прави.За момента ЦСКА не е направил входящ трансфер. Виждате ли необходимост от нови?
- Не мога да изразя категорично мнение по този въпрос. Според мен отборът е добър и с наличните футболисти. Но искам да споделя, че съм малко обиден, защото към ветераните няма никакво отношение. Не направиха една картичка или поздравление за Нова година. Все едно не съществуваме.

Трябва ли Али Соу да бъде продаден сега, или е по-добре да бъде задържан поне до края на сезона, каквито всъщност са и нагласите?
- Когато градиш един отбор, трябва да запазиш гръбнака. Един стабилен състав трябва да има солидна основа. Нормално е да се сменяват футболисти, но не водещите, а тези, които не оправдават доверието и не допринасят с нищо. Али Соу точно влезе във форма и започна да вкарва. Сега изживява най-добрите си моменти в ЦСКА. Кого ще сложат на негово място... Отбор се гради две години, за да може футболистите да свикнат. Смените не предвещават нищо добро - както с треньорите, така и с футболистите. На терена трябва да играят тези, които се познават от дълго време, както го направи Акрапович в Локомотив Пловдив и нещата му се получиха.

Как ще коментирате играта на Валентин Антов през първия полусезон?
- Браво на момчето, но да не вдигне много носа нагоре. Трябва да си остане този скромен човек, какъвто е сега, и да продължава да играе по този начин. Много добър футболист и характер е. Всичко зависи от него. Даден му е шанс и трябва да го използва.

ЦСКА има ли сили да се пребори с Лудогорец за шампионската титла в края на сезона?
- Да, напълно вярвам, че ЦСКА може да се пребори с Лудогорец. Важното е по време на подготовката Бруно Акрапович да работи добре с отбора, за да може през пролетта да се атакува титлата. Има предпоставки ЦСКА да завърши с поне един трофей този сезон.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948