Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

ИЗВЪНРЕДНО: Бивш шеф в Локо Сф със скандални разкрития за фалита на клуба

ИЗВЪНРЕДНО: Бивш шеф в Локо Сф със скандални разкрития за фалита на клуба

Novsport

Скандални разкрития за фалита на Локомотив (Сф) през 2015 година направи бившият изпълнителен директор на клуба София Ивайло Аспарухов.

"Г-н Николай Гигов е платил 30
000 лева на един господин, който се занимава с такива поръчки. Плащат му, за да поеме пасивите на фалирала фирма или дружество, в случая футболен клуб „Локомотив“. Фирми, които фалират, като например завод „Нилана“, той ги изкупува, взима задълженията, дават му някой лев и това е. Отива при шефа и му казва: „Дай ми някакви пари, примерно 30 бона, и прехвърли всичко на мое име.“ Става въпрос за Петър Касев, един грандиозен мошеник, човек без чест и достойнство, няма нищо общо с това общество, с България. Касев е антигерой. Играч на дребно и мошеник. Той взе „Локомотив“ заедно с Кирил Льосков, който обаче е съвсем различен човек – добър, честен, скромен. Докато Касев е нагъл, нахален, брутален, лъжец, крадец…Уби любимия ми клуб…", разкри юношата на „железничарите“, който днес навършва на 50 години.

"Не съм бил в неговия екип. Той просто ме излъга, че има достатъчно пари, план, идея да спаси Локомотив. Изкара ме извън нерви на няколко пъти. Даже веднъж щях да го набия на стадион „Васил Левски“. Той непрекъснато лъжеше, че пари идват „сега, утре, вдругиден“…А той е един измамник и аз се чудя как държавата не го разследва. През миналата година си е купил пак нови джипове – за по 300-400 000 лв. Откъде ги има тези средства? Защо държавата спи и такива хора не ги заключват бързо? Защото Касев, освен с мошеничество, с друго не се занимава. Той няма как да изкара пари" продължи Аспарухов в интервю за "Витоша Нюз"."Какво разбира от футбол тоя? На топката вика „таралеж“, на момчетата щял да купи „униформи“, на терена вика „площадка“…И въпросният господин си позволи да ме излъже и по-късно. Обеща ми да подари кола за ЦСОП „Георги Ангушев“, стойността й беше 50 000 лв. Щеше да я дари в полза на децата с увреждания. Отново ме излъга. Но искам да му кажа, че Господ гледа и връща много злобно и много силно. За всичките тези лъжи, с които загроби Локомотив (Сф), за това, че излъга надеждите и на болните дечица, той ще си плати", каза още бившият шеф в клуба.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948