Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

ИЗВЪНРЕДНО: Ботев (Пд) вече е собственост на феновете

ИЗВЪНРЕДНО: Ботев (Пд) вече е собственост на феновете

Novsport

Ботев Пловдив вече официално има нов собственик. Това е сдружението ПФК Ботев Пловдив, което до този момент притежаваше 1% от клубните акции.

Досегашният собственик на клуба Георги Самуилов е прехвърлил своя дял от 60% на сдружението след среща с привържениците.

Самуилов е гарантирал, че ще продължи да помага за издръжката на клуба, а от сдружението информират, че ще поемат отговорността като собственик вече на 61%.

Ето какво обявиха от сдружението:

"Уважаеми Ботевисти,


Днес се проведе среща между Георги Самуилов и представители на УС на Сдружението, КПБП и BULTRAS. Бяхме уведомени от г-н Самуилов, че към днешна дата целият Съвет на директорите е с подадени оставки.


Към този момент 60% от акциите на ПФК БОТЕВ АД, които бяха собственост на дружеството на Георги Самуилов ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪНТ, са прехвърлени на Сдружение “ПФК Ботев”.


Пред всички присъстващи, представляващи организираните привърженици на Ботев Пловдив, Георги Самуилов категорично заяви, че ще продължи да помага в издръжката на клуба.


Важно е да се знае, че Сдружение ПФК Ботев никога не е правило постъпки за придобиването на тези акции.


Сдружението е длъжно да поеме тази отговорност и и вече процентът притежавани акции от Сдружение ПФК Ботев е 61%.
От тук нататък приоритетите ни са свързани с провеждане на предстоящото Общо събрание на акционерите на ПФК БОТЕВ АД, запазване на спокойствие и добра атмосфера в клуба.


С уважение,
УС на Сдружение ПФК Ботев"

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948