Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

ИЗВЪНРЕДНО: Премиерът поиска глоби за отборите, нарушаващи забраната за тренировки

ИЗВЪНРЕДНО: Премиерът поиска глоби за отборите, нарушаващи забраната за тренировки

Novsport

Регионалните здравни инспекции да накажат отборите, които тренират.

Това призова премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос по повод сигналите, че български футболни тимове тренират, въпреки забраните по време на извънредното положение в страната.

Първо играч на пловдивския Локомотив се похвали, че съставът вече води подготовка по време на карантина, после Левски го направи с "контролирани занимания", при които не се засичат повече от двама-трима души, а вчера стана ясно, че и ЦСКА нарушава забраната като провежда занимания.

Видео показа как треньорът на „армейците“ Милош Крушчич, неговият помощник Деян Фияла и кондиционният наставник Кирил Динчев участват в тренировка с шестима от чужденците на отбора - Греъм Кери, Витаутас Черниаускас, Денис Давидов, Вив Соломон-Отабор, Стефано Белтраме и Томи Юрич. Групата от играчи и треньори играе джитбол и квадрат, което не е разрешено в този момент.

„Не съм чул за футболни отбори, които нарушават забраната. Ако има такива, РЗИ ще трябва да ги санкционира и глоби. Така, както всички останали хора в България“, категоричен бе премиерът Борисов, който посочи, че в света няма заявено лекарство срещу коронавируса. Но всички, които помагат, са заявени от правителството."Днес ще дойдат технолозите на няколко завода, ще разговаряме с тях. Имаме промишлено количество от това лекарство, което се тества в Австралия. Таблетирали сме такова, но то трябва да мине по всички стъпки и одобрения, а те са много сложни. Надявам се университетите в Мелбърн, Италия и България да действат заедно. Работим много усилено по тази тема", заяви още премиерът.

"Може би ви прави впечатление колко бързо става всичко. Много труд положихме. Щабът съм го назначил аз. Те дават съвети, правителството взима решения. Разпоредил съм днес да се правят масови тестове в Банско. Всички мерки, които в Европа се взеха, бяха взети и от България. С доц. Мангъров сме добри приятели, в обществото се създава обратно. Германия - най-мощната икономика, сега си произведе тест, който Бавария тества само на лекари на първа линия. 150 евро струва едно тестче. Направени са толкова тестове, колкото в Централна Европа. САЩ мисля, че въздишат и ги е яд, че се забавиха с мерките. Това, че от Европа успяхте да дадете само един пример, и то Бавария, която има БВП, колкото Балканите, а не България, само ме радва", допълни Борисов.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село