Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА внася над 20 млн. за базите

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА внася над 20 млн. за базите

Novsport

ЦСКА ще внесе над 20 милиона лева за "Армията" и базата в Панчарево, пише "Тема спорт". Тази сума ще бъде налята от ръководството в съвместното дружество, което ще бъде създадено с държавата.

Учредяването би трябвало да стане на 25 септември (сряда), когато Министерският съвет е планирал да го гласува.

След като се създаде дружеството, специалисти ще направят оценка на стадиона и базата в Панчарево. ЦСКА ще трябва да внесе паричната стойност на оценката. Очаква се сумата да е над 20 милиона лева - вероятно около 22.

Червените ще налеят парите като капитал на съвместното дружество. Държавата пък ще участва, като апортира към него "Армията" и Панчарево. В момента спортните съоръжения са във владение на "Сердика спортни имоти" към Министерството на спорта.

Съвместното участие на ЦСКА и държавата ще даде много по-широки възможности на клуба да инвестира в стадиона и базата. Ще предостави и по-дългосрочна сигурност, че съоръженията ще се управляват от червените.

Сумата, която клубът ще внесе в съвместното дружество, ще е предназначена единствено и само за подобрения по базата. ЦСКА планира цялостна реконструкция на "Армията", а в Панчарево предстои да се изгради ресторант и още един терен.Червените вече получиха "виза за проектиране за основен ремонт и реконструкция на "Армията". Този документ беше основната стъпка към създаването на съвместното дружество. В момента юридическите екипи на ЦСКА и държавата работят активно по учредяването му.

В сайта lupa.bg се появи информация, че дейностите по "Армията" ще стартират до 15 декември, като първо ще бъде съборен сектор В. Това не беше потвърдено, нито отречено от клуба. Плановете на ЦСКА са да гради стадиона трибуна по трибуна.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село