Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА започва новата "Армия" през пролетта

ИЗВЪНРЕДНО: ЦСКА започва новата

Novsport

ЦСКА ще започне строителството на новия стадион най-рано през пролетта, и то при перфектно стечение на обстоятелствата. Това разкри пред "Тема Спорт" един от собствениците на клуба Юлиян Инджов. Той говори накратко за плановете на ръководството и най-вече това, което предстои пред клуба в следващите месеци. Строителният предприемач заяви, че на този етап няма да се разкрива нищо за проекта за новото съоръжение. "Нека да бъде изненада за привържениците", обоснова се Инджов.

До издаването на разрешително за строеж пред клуба стоят няколко важни стъпки, които няма как да се случат до края на годината.

"В момента визата за проектиране трябва да се съгласува със съответните институции. След като това стане факт и всеки юридически въпрос е уреден, тогава ще изготвим работен проект за стадиона. Стъпката след това е да го внесем за одобрение. И едва след като проектът получи зелена светлина, ще ни бъде издадено и разрешително за строеж. Това във времето няма как да стане по-рано от пролетта. Това са чисто технологични срокове по закон, които трябва да се спазят, няма как да се избяга от тях. Ще минат поне 5-6 месеца, докато получим разрешително за строеж. И това, имайте предвид, при положение че абсолютно всичко е изрядно, няма никакви забележки, никакво връщане за поправки и така нататък. Това е перфектният вариант", каза Инджов.На въпрос как се планира да бъде граден стадионът - дали сектор по сектор или по друг начин, строителният предприемач заяви: "Ще представим проекта за реконструкция, ще го видите. Не избързвайте. Оставете на нас да дръпнем завесите. Самият проект трябва да се изясни с общината и след това ще започне да се работи", допълни Инджов.

Въпреки неизвестните около стадиона строителният предприемач звучеше доста обнадежден във връзка с плановете на клуба: "Наистина е така. Засега индикациите, които получаваме, са добри. Дано и занапред е по този начин", допълни Инджов.

"Ние сме инженери, не сме писатели. Оттук насетне е ваша работа да пишете. Ние действаме по план, да се надяваме, че всичко ще е наред", каза още Юлиян Инджов.

Очаква се през следващата седмица Министерски съвет да гласува учредяването на съвместно дружество между ЦСКА и държавата в лицето на спортното министерство. Заседанията на МС са всеки вторник, в случая на 24 септември. Дружеството ще бъде учредено до 25-и. Вече е запазено име, но от "Армията" отказаха да посочат какво е то.

След като съвместното дружество бъде създадено, специалисти ще изготвят оценка на стадиона и базата в Панчарево. ЦСКА ще трябва да внесе стойността на двата имота. Очаква се сумата да надхвърля 20 милиона лева, вероятно около 22.

Казусът с изграждането на ново съоръжение на мястото на старото се разви доста бързо през последните двайсетина дни. Всичко започна от думи на кметицата Йорданка фандъко-ва, която заяви, че няма проблеми ЦСКА да реконструира напълно "Армията", стига да не излиза от настоящите граници на стадиона. Оттам червените реагираха светкавично. Собствениците на клуба Гриша Ганчев и Юлиян Инджов проведоха срещи със спортния министър Красен Кралев и главния архитект Здравко Здравков. Разговорите преминаха много ползотворно за клуба. След това ЦСКА задейства процедура за издаване на "виза за проектиране за ремонт и реконструкция на "Армията". А документът беше издаден за по-малко от седмица от архитект Здравков.

В ЦСКА се надяват, че гладкото разбирателство с институциите ще продължи и в следващите месеци, когато предстои входирането на голям обем документация, свързан с проекта за нов стадион. В случай че всичко е наред, около март месец може да се очаква ЦСКА да получи разрешително за строеж. Около процесите обаче има много подводни камъни...

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село