Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Именити футболни треньори изнесоха лекции пред колегите им от ОФК Беласица Петрич

Именити футболни треньори изнесоха лекции пред колегите им от ОФК Беласица Петрич

Novsport

Във вторник след обяд на терена с изкуствено покритие в района на гимназията в Петрич бяха изнесени две лекции от страна на Бойко Величков и Мартин Николов. Бойко Величков е известен български футболист, с над 300 изиграни срещи в професионалния футбол. Играл е в отборите на Янтра Габрово, ЦСКА София, Литекс Ловеч, Левски София, Велбъжд Кюстендил, Локомотив София, Черно море Варна , Рот Вайс Оберхаузен Германия и гръцкия Илисиакос. Бил е в треньорския щаб на Вихрен Сандански и старши треньор на Ботев Враца.

От 6 години има футболна академия Бойо Величков. Той е известен български футболен мениджър и спортен коментатор. В Петрич бе придружаван от Мартин Николов-бивш футболист на Вихрен, Марек, участник в отбори от австрийското и германското първенство. Първоначално теоретическата част протече на трибуните пред цялото ръководство и треньорския щаб на ОФК Беласица Петрич. Присъстваха и еск младежките национали Благой Наков и Владимир Кабранов. Темите бяха : Принципи и детайли в индивидуалното развитие на футболистите. Същата тема в упражнения с топка бе приложена при юноши младша възраст на ОФК Беласица.

"Много полезни лекции за ръководството и треньорския щаб на Беласица. Вече сме наясно къде бъркаме в тренировъчния процес в ДЮШ и мъжкия отбор. Това ни беше обяснено по обикновен начин в продължение на 40 минути. Вече знаем какво да правим по време на занимания. Оказа се, че простите наглед неща са ни липсвали по време на тренировъчния процес. Ако трябва ще се върнем назад, за да се навакса пропуснатото, защото пропуските са сериозни. Не е обърнато нужното внимание на важни елементи от тренировъчния цикъл. Следващата ни лекция ще бъде с тактическа насоченост след около месец и половина”, сподели Георги Петров.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село