Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Левски (София)Локомотив (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Пирин (Благоевград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Йордан Лечков: Не съм изненадан от резултатите от Конгреса

Йордан Лечков: Не съм изненадан от резултатите от Конгреса

Topsport.bg

Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT конгреса. Един от героите от САЩ 94 сподели и вижданията си за промените, които трябва да се направят в българския футбол.

"Не съм изненадан от резултатите. Може би има малка изненада, с оглед на това, че се направи такава кампания и бе свикан спорадично конгрес. Горе-долу знаех нагласите и нищо учудващо няма, че на първи тур печели стария нов президент на БФС. Не е чак такава изненада. Добре се бяха подготвили кандидатите, няма да казвам какво се чува. Бяха много агресивни. Трябва достойно да приемат загубата, защото някой се оплакваше, че нямало достъп до залата и звук, но всичко каквото поискаха го предоставихме. Имаха и техен човек от ФИФА и УЕФА. Последната вече е признала Боби Михайлов за преизбирането.

"От това по-честен конгрес не са виждали. Това признаха от УЕФА и ФИФА. Трябва с достойнство да се стисне ръката и всичко е ок. Сега ни чакат нови задачи. Отдавна искаха извънреден конгрес и дневен ред. Съдът го назначи. Всичко, което искаха стана. Има си Устав и от две години съм последователен, след като казвах да го гледат. Не всеки трябва да си го тълкува, както иска. Когато някой смята, че има нередности да се обърнат към съда. Нямам притеснения. Контактувам ежедневно с хора във футбола и смятам, че много голяма част от футболното ни семейство не разбират какво означава БФС. Искам да се говори в тази насока и да какво можем да направим и какви са ни ограниченията. Никой не е щастлив от резултатите на националния отбор, особено аз. Но работата в БФС и националния тим е един трамплин за следващото начинание, което ще поемат. Виждате колко хора се реализираха. Не можем да правим стадиони и терени, както очакват по-малките отбори, които са зависими от местната власт и други. Трябва да има политика за спорта. Отдавна говоря, че трябва да има промяна в закона за финансирането.

Не мога за една вечер да седна с някого и да му обърна мнението за конгреса. Два месеца, ако не си успял да направиш нещо, е твой проблем. Имаше два кандидати и още пет, които в последния момент си направиха отвод, с изключение на Христо Порточанов. С останалите казаха: "Гласувайте за Бербатов". Това не е нормално. Малко ми е пиперлив езика и ще казжа, че на калпавия космонавт, космоса му е крив. Мога да кажа, че някои са получавали пари. Преди ни обвиняваха нас, че правим това. Не сме такъв тип хора, че да купуваме душите на хората. Категорично не сме давали нищо.

"Поемам ангажимент, че след 30 дни ще говорим какви да са промените. Трябва да направим разграничителната линия какво може да направи БФС и собствениците на клубовете", каза Лечков.

Topsport.bg


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Локомотив
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Пирин
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948