Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Камбуров: Играя, защото обичам футбола!

Камбуров: Играя, защото обичам футбола!

Novsport

Футболната efbet Лига се завърна, а главно действащо лице бе Мартин Камбуров.

40-годишният нападател се завърна в Берое с гръм и трясък, като за пореден път демонстрира класата си, отбелязвайки и двете попадения за старозагорци за успеха с 2:1 над иначе силния тим на Ботев Враца.

"Много се радвам, че се връщам. Истина е, че Димитър Димитров е в основата на това връщане, защото без треньора няма как да се върнеш в един клуб. Първият ми разговор бе с него, той ми каза, че съм добре дошъл, след това говорих и с ръководството и нещата станаха бързо. Имаше разминаване при предното ми тръгване, което не е вярно. Трябва да има едно взаимно уважение между хората. Аз се имам за успял, Херо е успял треньор - най-нормалното е да се разберем", призна Императора за "Домът на футбола".

"Връщането на Мартин е в полза и за двете страни. Ние ще му помогнем да реализира своята мечта, пък ние сме доволни от неговото присъствие, което значи голове за отбора. Той не се чувстваше много щастлив в ЦСКА и след като разбрахме за емоциите му, аз го приех с отворени обятия. Знам какво представлява Мартин, работил съм с него, убеден съм, че ще ни помогне да постигнем целите си. Нищо не се е променило, аз ще си бъда коректен и търпелив, докато стигне рекорда си. Убеден съм, че той ще го направи още в този шампионат. Оттам нататък неговото състояние ще ми подскаже", заяви Херо пред камерата на DIEMA SPORT."Ако някой ми беше казал, че ще стигна до рекорда на Петър Жеков, щях да му се изсмея. Никога не съм тръгвал с цел да гоня даден рекорд. Играех, наслаждавах се и Вие, медиите, ме осведомявахте, че минавам еди кой си. Играя, защото обичам футбола. Самата любов към играта ме доведе дотук, а не това, че гоня Жеков, Сираков или някой друг. Когато си си свършил работата и се чувстваш добре, някой да ми каже, че трябва да се откажа - няма да стане. Миналата година се върнах и станах голмайстор за шести път, някои хора не могат да го асимилират. Тук вече нямаше съмнение, че трябва да опитам всичко, но аз съм воден от любов към играта", призна Камбуров.

"Едно дете да заразя, аз ще съм щастлив. Доста деца се снимат с мен, радват ми се. Надявам се да съм пример. Както аз съм гледал подобни футболисти, така и аз ще се радвам да съм пример за децата", заяви голмайсторът.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948