Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Витоша (Бистрица)Дунав (Русе)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Спартак (Варна)

Капитанът на Арда: Първенствата ще завършат, но сега на първо място трябва да мислим за здравето

Капитанът на Арда: Първенствата ще завършат, но сега на първо място трябва да мислим за здравето

Novsport

Капитанът на Арда (Кърджали) Пламен Крумов сподели пред Спортал как се справят в клуба след обявеното извънредно положение, което ще продължи месец, причиненото от коронавируса. Както е известно, и футболът у нас е преустановен от 13 април. Крумов не пожела да направи оценка на представянето на тима до момента през сезона, тъй като първенството все още не е приключило. Бранителят разказа и как е станал фен на италианския гранд Интер.

За ситуацията с коронавируса и какви ще бъдат последствията за футбола:

Коронавирусът със сигурност е най-лошото нещо, което се е случвало в световен мащаб за поредица от поколения. Това е тиха война! Според мен първенствата ще завършат, но в този момент на първо място трябва да мислим за здравето на всички хора. Когато става въпрос за човешки животи, спортът като цяло ще остане на втори план. Всичко е странно. Почти всички футболисти на Арда останахме в Кърджали, за да ограничим контактите с нашите семейства и родители, за които най-много се притеснявам. Нещото, което най-много ме мъчи, е неяснотата. Силно вярвам, че всичко ще приключи възможно най-скоро и възможно най-леко за всички граждани на България.

За представянето на Арда и конкуренцията в отбора:

Не съм аз човекът, който да оценява отбора. Мисля, че не е и времето за оценки защото, сезонът е в разгара си. Има шефове и треньори, които ще направят оценка, когато му дойде времето. Като капитан на отбора се стремя да помагам с каквото мога за израстването ни като тим и клуб. Конкуренцията в отбора е добра.За любовта си към Интер:

Ако футболът е моят живот, то Интер е моята първа любов, а дъщеря ми последната! Преди доста време 1995-96 г. даваха всяка неделя дерби от Серия "А" и няколко пъти подред гледах Интер и се запалих по тях. Тогава в отбора личаха имената на капитана Бергоми, Санети, Пол Инс, Роберто Карлош и много други , а след една-две години и на "Феномена" Роналдо. Когато пристигна, пристрастията ми се превърнаха в лудост. Това е много специален клуб. Not for everyone! (мотото на клуба през тази година). За съжаление досега през моята кариера нямах възможността да играя срещу Интер, но не се знае какво ще ни предостави утрешният ден.

Това, което си пожелава в личен и професионален план:

На първо място си пожелавам да съм здрав. Ще играя футбол, докато се чувствам добре и докато изпитвам удоволствие. След това имам амбиции да остана във футбола. Уча се всеки ден и попивам от всички треньори и директори, с които съм работил, какво трябва и какво не трябва да правя. Накрая искам да пожелая здраве и късмет на българския народ в тези тежки времена! В личен план искам да запазя здраво семейството си и да възпитам по най-добрия начин моята дъщеря Ема.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Дунав
Берое
Ботев
Етър
Лудогорец
Витоша
Арда
Царско Село