Арда (Кърджали)Берое (Стара Загора)Ботев (Пловдив)Ботев (Враца)Етър (Велико Търново)Левски (София)Локомотив (Пловдив)Лудогорец (Разград)Монтана (Монтана)Славия (София)Царско Село (София)ЦСКА (София)ЦСКА 1948 (София)Черно море (Варна) Локомотив (София)Марек (Дупница)Черноморец (Бургас)Дунав (Русе)

Кирил Домусчиев дарява на държавата лекарства и 5000 теста за коронавирус

Кирил Домусчиев дарява на държавата лекарства и 5000 теста за коронавирус

Novsport

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев дарява на здравното министерство 5000 теста за коронавирус и всички лекарства, закупени от неговия екип. Бизнесменът беше дигностициран с COVID-19 и в момента се лекува в болница "Софиямед".

Новината съобщи председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Упълномощен съм от г-н Домусчиев да обявя, че всички лекарства на хининова основа, които подчинените му са намерили и изкупили, и помагат за лечението на коронависус, ще бъдат дарени на здравното министерство. В Европа това лекарство се произвежда само във Франция с капацитет 1 милион дози месечно. Сами разбирате, че при това положение ще има недостиг. Също така Домусчиев вече е превил пари за 5000 теста за българските граждани", добави генералът.", заяви шефът на щаба.

За този медикамент самият Домусчиев съобщи вчера, че използва контактите си, за да закупи количества, които ще дари за нуждаещите се от лечение.

Ген. Мутафчийски благодари от името на държавата за дарителския жест.

Novsport


Покажи новините за отбор

ЦСКА
Левски
Славия
Черно море
Локомотив
Ботев
Берое
Ботев
Етър
Монтана
Лудогорец
Арда
Царско Село
ЦСКА 1948